شواهد جدید دانشمندان نشان میدهد اختروش پنهانی که آن را به عنوان درخشانترین کهکشان جهان میشناسیم، شدیدا دچار آشفتگی شده و به احتمال زیاد سرانجام کل موجودی گازهای ستارهای شکل خود را بیرون میریزد.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، گروهی از محققان با استفاده از آرایه بزرگ میلیمتری/ زیرمیلیمتری آتاکاما حرکات واقعی محیط میان ستارهای این کهکشان، یعنی حرکات گازها و گرد و خاک بین ستارههای آن را ردیابی کردهاند.
این کهکشان 12.4 میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد.
به گفته تیانو دیازسنتوز از دانشگاه دیگو پورتالز، محققان از این مشاهدات نتیجه گرفتند که کهکشان ذکر شده در اثر آشوبهایی دچار خود فروپاشی شده است.
بر اساس نتایج مطالعات قبلی که توسط فضاپیمای اکتشافی میدان گسترده مادون قرمز انجام شد، این کهکشان با لقب W2246-0526 نورهای مادون قرمزی از خود ساطع میکند که 350 تریلیون برابر نور خورشید است.
طبق شواهدی محکم، این کهکشان یک اختروش پنهان است که در مرکزش یک سیاهچاله غولپیکر خوشاشتها قرار دارد و در فاصلهای بسیار دور در پشت یک لایه ضخیم از گرد و خاک پنهان شده است.
روبروتو آسف، ستارهشناس دانشگاه دیگو پورتالز و سرپرست تیم مشاهدهای ALMA، گفت: ویژگیهای ذکر شده، این جرم آسمانی را به یک هیولای مادون قرمز تبدیل کرده است.
آسف در ادامه افزود: انرژی پرتوهای مادون قرمز ساطع شده از میان این گرد و خاک تاثیر شدید و مستقیمی بر روی کل این کهکشان میگذارد و آشفتگی زیادی در محیط میان ستارهای سراسر آن به وجود میآورد.
مشاهدات این گروه تحقیقاتی در Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.