سازمان ناسا پس از ماموریت کاسینی به عنوان چهارمین ماموریت مرزهای جدید (New Frontiers) اکنون طرحهای پیشنهادی را برای قمرهای انسلادوس و تیتان میپذیرد.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، برنامه مرزهای جدید ناسا یک مجموعه از ماموریتهای اندازه متوسط با حداکثر بودجه یک میلیون دلار است. این در حالیست که کاوشگر کنجکاوی هزینهای بالغ بر 2.5 میلیارد دلار در بر داشته است.
اما دانشمندان توانستهاند کارهای زیادی با این میزان کم بودجه انجام دهند از جمله توانستهاند سیاره کوتوله پلوتو را ملاقات کنند. ماموریت دوم مرزهای جدید فضاپیمای "Juno" نام داشت که در سال 2011 به فضا ارسال شد و قرار است در سال جاری از کمربند تابشی سیاره مشتری بازدید کند. چند ماه پیش از رسیدن این فضاپیما به مقصد، یک ماموریت دیگر ناسا موسوم به OSIRIS-REx با هدف بازدید از یک سیارک و بازگردادن یک قطعه از آن به زمین پرتاب خواهد شد.
اکنون ناسا به دنبال مرزی جدید در منظومه شمسی است و از دانشمندان خواسته تا پیشنهادهای خود برای ماموریت بعدی مرزهای جدید به مقصد قمرهای تیتان و انسلادوس ارسال کنند.
سایر ماموریتهای احتمالی که دانشمندان میتوانند پیشنهاد دهند، ممکن است شامل بازدید از سیاره ناهید، زحل، سیارکهای دور، دنبالهدارها و حتی ماه باشد. ناسا اطلاعیه رسمی خود برای پیشنهادات موسوم به اعلام فرصت را در ژانویه 2017 ارائه خواهد کرد.
هر دو قمر تیتان و انسلادوس نزد ناسا به عنوان جهانهای دارای اقیانوس یا مناطقی که دارای آب مایع هستند، شناخته شدهاند. رصدهای اخیر بر روی انسلادوس نشان داد که اقیانوس این قمر نسبتا به سطح نزدیک است؛ در واقع اقیانوس از قطب جنوب خارج میشود. ارسال یک فضاپیما برای پرواز در اطراف این آبفشانهای برودتی میتواند درک بهتری از امکان وجود حیات در زیر سطح یخزده منجمد انسلادوس ارائه کند.
بر روی تیتان، اقیانوس احتمالی عمیقتر بوده و در داخل پوسته ضخیم قمر قرار دارد اما همچنان یک هدف هیجانانگیز برای اکتشاف محسوب میشود. ناسا و سایر گروههای علمی پیشنهاد ارسال پهپادها، بادبانهای دیدهبانی و زیردریاییهای با نیروی هستهای به تیتان را برای دستیابی به دیدگاه بهتری از آنچه در زیر این قمر است، در نظر گرفتهاند.