مأموریتهای شبیهسازی تاکنون با کمک به فضانوردان در آمادهسازی بهتر برای شرایط ناشناخته، نقش مهمی در کاوشهای فضایی ایفا کردهاند و اکنون ناسا به دنبال ارائه تجربهای مشابه به دارندگان هدستهای واقعیت مجازی است.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، برنامه نرمافزاری مارس 2030 یک تجربه واقعیت مجازی است که به کاربران، حس حضور و زندگی در مریخ را ارائه میکند.
دانشمندان ناسا مدتی است به بررسی واقعیت مجازی به عنوان ابزاری برای دستیابی به بینش جدیدی از چشمانداز مریخ مشغول هستند. اوایل سال جاری ناسا از نرمافزار Onsight خود رونمایی کرد که با همکاری مایکروسافت از محققان برای استفاده از هدست Hololens این شرکت به منظور سیاحت در محیط سه بعدی مجازی ایجاد شده توسط دادههای کاوشگر کنجکاوی دعوت میکرد.
اکنون این سازمان ابداع خود را برای عموم مردم در دسترس قرار داده است. مارس 2030 نتیجه همکاری بین ناسا، آزمایشگاه سیستمهای فضایی موسسه فناوری ماساچوست (MIT) و شرکت رسانه چند پلتفرمی Fusion Media بوده و مبتنی بر سختافزار و مفاهیم عملیاتی مورد بررسی امروزی است.
این برنامه در سه ماهه نخست سال 2016 بطور رایگان در اختیار صاحبان Cardboard گوگل، Gear VR سامسونگ و Oculus Rift قرار خواهد گرفت. نسخههایی نیز از طریق برنامههای iTunes و Google Play برای سیستمعاملهای iOS و آندروید ارائه خواهد شد.