1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
320 | اخبار | 1384/09/03 741 | چاپ

تدوین «منشور ملی فضا» در کشور ضروری است ـ پنج 03

مسوول طرح فراسازمانی ماهواره با اشاره به پیوستن ایران به جمع 44 کشور صاحب ماهواره اظهار داشت: در حال حاضر تنها هشت کشور صاحب فن‌آوری سامانه فضایی هستند که برای کسب جایگاه اول علمی در خاورمیانه طبق چشم‌انداز بیست ساله باید برای قرار گرفتن در این فهرست در آینده نزدیک تلاش کنیم.
به گزارش خبرنگار «فن‌آوری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهندس موثقی‌نیا که در همایش «سنجش از دور و توسعه پایدار با محوریت ماهواره سینا ـ 1» سخن می‌گفت، بر ارتباط فضا با اعتقادات دینی تاکید کرد و گفت: اگر به آیات قرآن توجه کرده باشیم موضوع فضا و نحوه خلقت و ضرورت توجه آحاد بشر به آن مکررا مورد تاکید قرار گرفته و توصیه شده که با توجه به فضا باورهای علمی و دینی خود را تقویت کنیم.
وی تشخیص ضرورت‌ها را برای تعیین استراتژی‌ فضایی مهم عنوان کرد و افزود: اگر ما امکاناتی در زمینه فضا داشته باشیم باید نقش این امکانات را در توسعه در نظر بگیریم. امکانات فضایی در ابعاد مختلف از قبیل مخابرات، ناوبری، کاربردهای فرهنگی، ریشه‌یابی فقر، مسائل بهداشتی، کاربردهای دفاعی و پیشرفت‌های علمی در توسعه نقش دارد.
مسوول طرح فراسازمانی ماهواره با اشاره به پرتاب صدها ماهواره به فضا، تاخیر در ورود به این عرصه فن‌آوری را واجد پیامدهای مختلف سیاسی، فرهنگی، علمی، اقتصادی و ... عنوان کرد و گفت: تنظیم و ارائه منشور ملی فضا مبتنی بر آرمان‌ها و ارزش‌ها، تدوین یک برنامه تکنولوژیک و حداکثر استفاده از توانمندی‌های سخت افزاری و نرم افزاری در این راستا ضروری است که اگر در این زمینه تاخیر داشته‌ باشیم فاصله علمی و فن‌آوری کشور با سایر ممالک به طور تصاعدی افزایش می‌یابد.
مهندس موثقی‌نیا خاطرنشان کرد: برای جدی شدن توسعه پایدار، پرداختن به این امر اجتناب ناپذیر است که تحقق آن مستلزم برنامه‌ریزی بلند مدت بوده و البته مسوولان کشور نباید حصول نتیجه زودرس را توقع داشته باشند.
-----
Isna.ir