مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
32
|
اخبار |
1383/05/10
1000
|
چاپ
فضاپیمای «مسنجر»، روز به سوی «عطارد» پرتاب میشود
فضاپیمای «مسنجر» که برای بررسی عطارد طراحی شده است، دوازدهم مرداد سفر طولانی مدتش را در مداری پیچیده آغاز میکند.
به گزارش سرویس «فناوری استراتژیک» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) از ماهنامه «نجوم»، فضاپیمای «مسنجر» که برای بررسی ویژگیهای عطارد از مدار آن طراحی شده است، به زودی پرتاب می شود.
اهداف علمی این ماموریت مطالعه ترکیبات سازنده سطح عطارد و تغییر و تحولات آن از نظر زمینشناسی و شناسایی ماهیت میدان مغناطیسی این سیاره و بررسی اندازه و به طور کلی حالت هسته عطارد است. فاصله کم مدار مسنجر از سیاره باعث می شود تا بتواند ویژگیهای مختلف سیاره عطارد را بررسی کند.
مسنجر روز دوشنبه١٢ مرداد ساعت ١٠ و ٤٥ دقیقه صبح پرواز میکند. فضاپیما را یک موشک Delta ٧٩٢٥H حمل میکند.
فضاپیمای مسنجر، یک سال پس از پرتاب در مرداد ماه سال ١٣٨٤ از ارتفاع دو هزار و ٨٤٢ کیلومتری سطح زمین خواهد گذشت. این فضاپیما دو بار یکی در مهر ماه ١٣٨٥ و از ارتفاع سه هزار و ٦١٢ کیلومتری و دیگری در خرداد ماه ١٣٨٦ و از ارتفاع ٣٠٠ کیلومتری از نزدیکی زهره می گذرد.
این فضاپیما سه بار هم به نزدیکی های عطارد میرسد که اولی دربهمن ماه سال ١٣٨٧ ، دومی در مهر ماه ١٣٨٨ و سومی هم در مهر ماه سال ١٣٨٩ خواهد بود.
اطلاعاتی که در خلال عبور از کنار عطارد جمع آوری می شود برای تهیه نقشه از دشتهایی که از نظر علمی اهمیت زیادی دارند استفاده خواهد شد. فضاپیما در واپسین روزهای سال ١٣٩٠ وارد مداری به دور عطارد میشود که طی این عملیات به سرعتی در حدود ٨٦٧ متر بر ثانیه نیاز خواهد داشت. فضاپیما یک سال (سال زمینی) در مدار عطارد باقی خواهد ماند و به جمع آوری اطلاعات خواهد پرداخت.
این فضاپیما که ٩٨٨ کیلو گرم وزن دارد، در ابعادی حدود ٢٧/١×0/٧١×1/٠٥ متر ساخته شده است. مسنجر به یک سپر گرمایی استوانهای شکل مجهز شده است که محافظی در مقابل نور خورشید محسوب میشود. این فضاپیما انرژیش را به وسیله دو عدد صفحه خورشیدی تامین میکند.
----------
Isna.ir