1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
3188 | واحد خبر مركز | 1394/08/17 1024 | چاپ

آزمایش نخستین موتور بی‌نیاز از سوخت توسط ناسا

دانشمندان سازمان فضایی ناسا برای اولین‌بار یکی از اساسی‌ترین قوانین فیزیک را کنار گذاشته و اولین موتور فضایی بدون نیاز به سوخت را آزمایش کردند.

 

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، موتور فضایی جدید ناسا موسوم به EM Drive با تبدیل انرژی خورشیدی به امواج قدرتمند مایکروویو، انرژی رانشی لازم برای سفر 10 هفته‌ای به مریخ را فراهم خواهد کرد.

 

دانشمندان ناسا ضمن اعلام موفقیت موتور مایکروویو در تولید انرژی رانشی، از شکستن یکی از مهمترین قوانین فیزیک در طرح اولیه این موتور شگفت‌زده شدند.

 

محققان در مورد مراحل پیشرفت موتور فضایی EM Drive اظهارکردند: طراحی موتور به اصطلاح غیرممکن ناسا که بدون سوخت کار می‌کند هنوز در مراحل اولیه است، اما در نمونه آزمایشی که برای تولید انرژی تراست یا رانشی طراحی نشده بود، شاهد تولید مقدار قابل‌توجهی انرژی حرکتی بودیم.

 

موتور فضایی EM Drive با تولید امواج قدرتمند مایکروویو در محفظه بسته قسمت انتهایی قادر است تا انرژی رانشی مورد نیاز برای حرکت در فضای بدون اصطکاک فضا را فراهم کند.

 

 

پروفسور پائول مارچ، یکی از مهندسان تیم طراحی موتور مایکروویو اظهار کرد: هنگامی که ایده ساخت موتور بدون سوخت ارائه شد، اکثر محققان و فیزیکدانان ناسا ساخت آن را غیر ممکن می‌دانستند، اما پس از آزمایش طرح اولیه موتور انقلابی در علوم فضایی به وقوع پیوست.

 

وی در مورد علت شگفتی اکثر محققان در مورد این موتور افزود: موتور بدون نیاز به سوخت، باور دانشمندان را نسبت به قوانین فیزیک کاملا تغییر داد، چرا که چنین پدیده‌ای در علم فیزیک غیر ممکن تلقی می‌شود.

 

مارچ ضمن تایید موفقیت موتور بدون سوخت فضایی در مراحل آزمایشی گفت: خوشبختانه با حمایت مدیران ناسا ایده ساخت موتورهای بدون سوخت یا مایکروویو که تنها در فیلم‌های علمی-تخیلی موجود بود، امکان‌پذیر شد و در صورت کنارگذاشتن مشکلات موجود می‌توان تحولی شگرف در سفرهای فضایی ایجاد کرد.

 

وی در مورد نقش موتورهای مایکروویو در سفرهای سرنشین‌دار فضایی افزود: با فناوری موجود سفر به ستاره آلفا قنطورس حداقل دهها هزار سال طول می‌کشد، اما به کمک موتورهای مایکروویو می‌توان این فاصله غیرقابل تصور را تنها در 100 سال طی کرد.