1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
3179 | واحد خبر مركز | 1394/08/14 1092 | چاپ

بلایی که شهاب سنگها بر سر زمین آوردند

زمین در طول عمر خود انقراض نسلهای زیادی را متحمل شده و حالا دانشمندان می گویند بسیاری از آنها به دلیل برخوردهای شهاب سنگی صورت گرفته است.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از خبرگزاری مهر
،  برآورده شده که طی ۲۶۰ میلیون سال گذشته در هر ۲۶ میلیون سال یک انقراض نسل مهم در زمین روی داده است. در واقع دانشمندان چرخه انقراض نسل های گذشته زمین را هر ۲۶ میلیون سال یک بار عنوان می کنند.

از آن گذشته ایجاد ۵ مورد از ۶ حفره بزرگ ناشی از برخوردهای شهاب سنگی در زمین طی ۲۶۰ میلیون سال گذشته با انقراض نسلهای بزرگی همراه بوده است که بدون شک یکی از شناخته شده ترین آنها مربوط به برخورد شهاب سنگی به زمین در حدود ۶۵ میلیون سال پیش و ایجاد حفره ای به بزرگی ۱۸۰ کیلومتر می شود. در نتیجه آن برخورد اوضاع اقلیمی زمین دستخوش تغییرات زیادی شده  و به تدریج زمینه نابودی دایناسورها به عنوان گونه های جانوری شاخص آن دوران زمین فراهم شد.

محققان دانشگاه نیویورک که این پروژه مطالعاتی را سرپرستی کرده اند معتقدند همزمانی شکل گیری حفره های ناشی از برخوردهای شهاب سنگی و انقراض نسلهای شاخص یک ۲۶۰ میلیون سال گذشته گویای وجود رابطه علت و معلولی است و به همین دلیل باید برخوردهای شهاب سنگی با زمین را عامل اصلی ترین انقراض نسلها بر روی زمین به شمار آورد.

نتایج این بررسی، نظریه معروف «مرگ از بالا» را تقویت می کند. بر اساس این نظریه برخورد سنگهای عظیم فضایی با زمین منجر به نابودی گونه های حیاتی بوده است.