به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از خبرگزاری مهر، پیوستگی سیاره ای، پدیده ای است که با وقوع آن سیاره ها به دلیل زمان چرخش در مدارشان به دور خورشید در یک راستا قرار گرفته و چندین روز با یکدیگر قابل مشاهده هستند. در اواخر هفته جاری، چنین پدیده ای رخ خواهد داد تا سه سیاره زهره، مشتری و مریخ با یکدیگر رویت شوند.
بهترین زمان برای مشاهده این سیاره قبل از طلوع آفتاب است اما در روز پنج شنبه این سیاره ها یک مثلث را همانطور که در تصاویر زیر دیده می شود، تشکیل می دهند. بدین ترتیب که هر سیاره روی یک راس مثلث قرار خواهد گرفت.
پیوستگی سیاره ای در حالی جزو نادرترین پدیده های فضایی و اجرام آسمانی محسوب می شود که نوبت بعدی مشاهده این پدیده فضایی به ژانویه سال ۲۰۲۱ میلادی موکول شده است. در سال ۲۰۲۱ میلادی، سیاره ها به صورت خوشه ای و نزدیک به یکدیگر در آسمان رویت می شوند.
از میان این سه سیاره، زهره به راحتی قابل تشخیص است زیرا این سیاره ۱۲ بار روشن تر از سیاره مشتری است. مشتری دومین سیاره درخشان بوده و مریخ نیز حدودا ۲۵۰ برابر کم نورتر از زهره است. علاقه مندان به این پدیده می توانند پیوستگی سیاره ای را قبل از طلوع آفتاب مشاهده کنند.
رویت دو سیاره با یکدیگر در آسمان پدیده فضایی عجیبی نیست اما قرار گرفتن سه سیاره به طور همزمان در یک گروه و در کنار یکدیگر به ندرت اتفاق می افتد. از دیگر ویژگی های این پدیده نادر می توان به مشاهده سه سیاره بدون چشم مسلح اشاره کرد.
مشاهده سیاره ها در کنار یکدیگر به معنای نزدیک بودن سیاره ها به دیگری نیست زیرا این سیاره ها میلیون ها کیلومتر با یکدیگر فاصله دارند. این نزدیکی به دلیل موقعیت نسبی آنها در منظومه شمسی است.