1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
315 | اخبار | 1384/08/30 810 | چاپ

تاثیرات بی‌وزنی برروی فضانوردان در پژوهشگاه هوا فضا بررسی می‌شود ـ 30

کارشناس مسوول گروه فیزیولوژی هوا فضای پژوهشگاه هوا فضا وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری،گفت : تاثیرات بی‌وزنی بر روی فضانوردان توسط کارشناسان این پژوهشگاه بررسی می‌شود.
دکتر " وحید نوشادی " روز دوشنبه به‌مناسبت هفته جهانی فضا (از 28 آبان ماه) در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود :یکی از موارد با اهمیت در بخش فضا توجه به موقعیت جسمانی فضانوردان است که بررسی بی‌وزنی فضانوردان در این زمینه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
وی ادامه داد: با شناسایی اثرات این تغییرات و ساخت یک سری ژنهای مقاوم ، تلاش می‌کنیم تا از صدمات احتمالی بر این افراد جلوگیری کنیم.
وی گفت:جلوگیری از پوکی استخوان فضانوردان و همچنین جلوگیری از رسیدن خون از پا به قلب و سر از دیگر مواردی است که مورد بررسی قرار می گیرد.
به گفته وی ، از آن‌جا که فضانوردان دچار از دست دادن حجم گلبولهای خون می‌شوند ، با استفاده از نتایج این تحقیقات می‌توان آنان را در مقابل تغییرات فضا مقاوم کرد.
نوشادی افزود:دراین پژوهشگاه بر روی کوچک کردن فضاپیماها، پزشکی از راه دور و مهندسی پزشکی ، فعالیتهای کارشناسی و تحقیقاتی انجام می‌شود.
وی ادامه‌داد:پدیده JL نیز که مربوط به تغییرات فیزیولوژی شبانه‌روزی افراد در مکانهای مختلف جغرافیایی است ، از سوی کارشناسان در این پژوهشگاه مورد بررسی قرار می‌گیرد.
کارشناس مسوول بخش فیزیولوژی هوا فضای پژوهشگاه هوا فضا گفت: همچنین برای نخستین بار ، محیط مجازی در این پژوهشگاه ، در حال شکل‌گیری است ، این موضوع با توجه به اینکه بعضی از افراد حتی از پرواز با هواپیما می ترسند، کاربرد دارد.
وی با اشاره به نوع اجرایی این طرح گفت: دراین حالت تمام احساس مورد نیاز مثل شنوایی، بینایی و حسی برای فرد در همان شرایط ایجاد شده و با این مدل‌سازی نیازهای فرد شناسایی و برطرف می‌شود.
نوشادی تصریح کرد: کاربردهای نتایج این تحقیقات علاوه بر فضا می‌تواند در بخشهای مختلف زندگی افراد جامعه نیز تاثیرگذار باشد چرا که بسیاری از این تحقیقات برای نخستین بار در ایران انجام می‌شود و سابقه علمی ندارد.
-----
Irna.ir