1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
3040 | واحد خبر مركز | 1394/05/17 1306 | چاپ

فضانوردان در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های روده

 تحقیقات جدید دانشمندان چینی حاکی از آن است که سفرهای فضایی طولانی مدت ممکن است بر تغییرات باکتری‌های درون شکم تاثیر گذاشته و فضانوردان را در برابر بیماری‌های التهابی روده آسیب‌پذیر کند.

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، به گفته محققان مرکز علوم بهداشت دانشگاه پکینگ چین، تحقیقات آن‌ها به ارائه بینش‌های مفیدی بر روی تنظیم متقابل سیستم ایمنی مخاطی، سد اپیتلیال و باکتری کامنسال نه تنها در انسان‌های حاضر در پروازهای فضایی، بلکه در انسان‌های بر روی زمین که تحت تنش‌های مختلف قرار دارند، خواهد پرداخت.

محققان برای این کشف از چهار گروه موش استفاده کردند. دو گروه از موش‌ها برای 14 روز در یک شیب 15 درجه از دمشان آویزان بودند و اندام عقبی آن‌ها معلق بود.

تغذیه این موجودات از طریق بطری آب و بسته‌های ژل و غذای پخش شده در کف قفس آن‌ها تامین می‌شد. در این موش‌ها هیچ گونه عوارض جانبی و یا از دست دادن وزن چشمگیر مشاهده نشد.

دو گروه دیگر در حال عادی قرار داشتند.

محققان دریافتند که زمانیکه موش‌ها در شرایط مشابه پرواز فضایی قرار می‌گرفتند، تعادل باکتری و عملکرد سلول‌های ایمنی درون شکم آن‌ها تغییر یافته و منجر به افزایش التهابات روده‌ای می‌شد.