1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
3026 | واحد خبر مركز | 1394/05/04 1385 | چاپ

خدمه فضاپیمای سایوز به ایستگاه بین‌المللی فضایی رسیدند

 سه فضانورد سوار بر فضاپیمای سایوز روسیه پس از دو ماه تاخیر ناشی از ناکامی موشک‌های روسی، امروز (پنج‌شنبه) سرانجام به سمت ایستگاه بین‌المللی فضایی اوج گرفتند و پس از حدود شش ساعت به آن ملحق شدند.

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، فضاپیمای سایوز TMA-17Mسوار بر موشک سایوز FG ساعت 1:32 بامداد امروز از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان به فضا اوج گرفت و پس از حدود شش ساعت به ایستگاه رسید.

این فضاپیما حامل فضانورد امریکایی به نام «کجل لیندگرن»، «کیمیا یوی» ژاپنی و «اولگ کونونکوی» روسی بود.

دانشمندان روسی مسؤول این اوج‌گیری نفس راحتی کشیدند و آژانس فضایی روسیه اعلام کرد استیج سوم این موشک به موقع از آن جدا شده و حال خدمه هم خوب است.

فضانوردان، امروز (یکم مرداد) ساعت 2:45 به وقت گرینویچ (7:15 به وقت تهران) به ایستگاه بین‌المللی و خدمه آن ملحق شدند.

فضانوردان حاضر در این ماموریت قرار بود اواخر ماه می راهی فضا شوند اما به دلیل ناکامی فضاپیمای روسی پروگرس 59 و نیاز به بررسی این حادثه فضایی، سفر آن‌ها دو ماه به تعویق افتاد.

این فضاپیما نیز سوار بر موشک سایوز بود بنابراین آژانس فضایی روسیه و ناسا معتقدند بودند پیش از انجام پرواز سرنشین‌دار باید این حادثه را به دقت بررسی کنند.

کپسول باری پروگرس 59 روسیه که حامل اکسیژن، آب، ابزار یدکی، تجهیزات و سخت‌افزارهای علمی-آزمایشگاهی برای سکنه ایستگاه فضایی بود، روز سه‌شنبه هشتم اردیبهشت ساعت 7:09 به وقت گرینویچ (11:39 به وقت تهران) از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان به فضا پرتاب شد و مدت کوتاهی پس از آن دچار نقص فنی شد.

فضاپیمای باری بدون‌سرنشین روسیه، پس از ناکامی در رسیدن به ایستگاه بین‌المللی فضایی، در جو زمین و بر فراز مرکز اقیانوس آرام منهدم شد. نابودی پروگرس به معنای نابودی 2722 کیلوگرم غذا، سوخت و اقلام دیگر بود.

این در حالی بود که نقص فنی در موتور پرواز پروگرس در سال 2011 نیز منجر به قطع تماس کامل و نرسیدن آن به مدار شده بود. مدت زمان کوتاهی پس از پرتاب، این موشک در صحرای سیبری سقوط کرد و نماد یکی از بزرگ‌ترین ناکامی‌های روسیه در عرصه فضا شد.