محققان مدارگرد شناسایی مریخ (MRO) متعلق به ناسا، تودههایی از شیشه را در دهانههای سطح مریخ یافتهاند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا،این نخستین تودههایی هستند که تاکنون روی مریخ کشف شدهاند و میتوانند به دانشمندان در مورد وجود حیات بر روی سیاره سرخ کمک کنند.
شیشه زمانی بر روی مریخ تولید شده که شهابسنگها به سطح آن برخورد کردهاند و دارای نیروی کافی برای ذوبکردن تعدادی از صخرهها بودهاند. زمانی که این صخرهها به سرعت در جو مریخ خنک شدند، به شیشهای موسوم به «شیشه برخورد» تبدیل شدند.
بر روی زمین، دانشمندان نشان دادهاند که شیشه برخورد، حاوی مقادیر ریز مواد آلی از زمانی است که یک شهابسنگ عظیم، میلیونها سال پیش به سیاره خاکی برخورد کرده است.
محققان امیدوارند چنانچه زمانی حیات بر روی مریخ وجود داشته، ردپای آن در تودههای شیشهای به جا مانده باشد. یکی از مکانهای احتمالی برای فرود کاوشگر بعدی مریخ که در سال 2020 پرتاب میشود، به احتمال قوی در مناطق حاوی تودههای شیشهای خواهد بود.
شیشه، در طبیعت و زمانی شکل میگیرد که صخره ذوبشده با سرعت بسیار بالای منجمد شود و اتمهای متحرک در آن، وقت کافی برای صفآرایی در اشکال منظم را نداشته باشند. در واقع، در این حالت، اتمها در هر جایی که هستند منجمد میشوند و سطوح شیشهای درخشان و سخت را خلق میکنند. اما چنانچه این اتمها به کندی خنک میشدند، میتوانستند در اشکال منظم آرایش یابند.
جزئیات این تحقیق در مجله Geology ارائه شد.