تحقیقات جدید با استفاده از دادههای مأموریت کاسینی ناسا نشان میدهد اکثر فورانهای قمر انسلادوس زحل، شاید هالههای پراکنده و توهمی و نه جتهای متمایز و منحصربهفرد باشند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، بسیاری از ویژگیهای جتهای منفرد ماده که در ظاهر در طول گسستهای برجسته ناحیه قطب جنوب این قمر فوران میکنند، صرفا ممکن است فانتومهای ایجادشده توسط توهم نور باشند.
در تحلیل تصاویر کاسینی از فورانهای انسلادوس توسط دانشمندان موسسه علوم سیارهای در آریزونا، تیم علمی متوجه درخشش کمنور پسزمینه در بسیاری از تصاویر دریافتی از کاسینی شد.
محققان، فورانهای موجود بر روی قمر انسلادوس را به عنوان هالههای منسجم در طول گسستهای نوارمانند مدلبندی کردند و متوجه شدند این توهم نوری، مسؤول ظهور فانتومی اکثر این جتهای منفرد است.
جهت نگاه تماشاگر، نقش مهمی را در امکان ظهور این فانتومها ایجاد میکند و چنانچه فرد نظارهگر، زاویه دید خود را حول قطب جنوب انسلادوس بچرخاند، چنین جتهایی ظاهر و ناپدید میشوند.
درک دانشمندان از انسلادوس در حال تکامل است و این جهان یخی کوچک با فاششدن جزئیات بیشتری درباره اقیانوس زیرسطحی و فعالیت زمینشناختی شگفتانگیزش، به موضوعی هیجانانگیز برای محققان تبدیل شده است.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله Nature ارائه شده است.