1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
296 | اخبار | 1384/08/17 741 | چاپ

شمارش معکوس پرتاب کاوشگر زهره آغاز شد ـ 17

آژانس فضایی اروپا (اسا) شمارش معکوس جهت پرتاب فضاپیمای «کاوشگر زهره» به جوی این سیاره را آغاز کرد.
به گزارش سرویس «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار است که فضاپیمای «کاوشگر زهره» فردا (چهارشنبه) به فضا پرتاب شود.
به گفته کارشناسان آژانس فضایی اروپا شور و هیجان فوق‌العاده‌ای دانشمندان و مهندسان «اسا» را در آستانه این پرتاب تاریخی در بر گرفته است.
طی روزهای گذشته تیم کنترل فضاپیمای «کاوشگر زهره» (Venus Express) بررسی‌های دقیق و نهایی خود را در آستانه پرتاب آن صورت دادند.
به گفته آنها تمامی سیستم‌های مربوط به «کاوشگر زهره» و موشک پرتاب کننده آن در وضعیت کاملا طبیعی به سر می‌برند.
دانشمندان مدت این ماموریت را دو سال تخمین زده‌اند و هدف اصلی آن را پاسخگویی به رازها و سوالات موجود پیرامون همسایه زمین بیان کردند.
آنها افزودند که این برنامه مهم علمی و تحقیقاتی از Venus Express آغاز و در ادامه شامل ماموریت‌هایی به مقصد عطارد و سایر مقاصد فضایی خواهد بود.
این کاوشگر قرار بود چند روز پیش به فضا پرتاب شود که آژانس فضایی اروپا به دلیل پاره‌ای اشکالات پرتاب کاوشگر را به مدت چند روز به تاخیر انداخت.
مهندسان «اسا» اخیرا بازرسی فضاپیما را برای کشف صدمات احتمالی آن آغاز کردند و متوجه شدند تکه‌های عایق واقع در واحد فوقانی راکت که از فضاپیما محافظت می‌کند ریزش کرده است.
فرانکو بوناچینا، سخنگوی «اسا» گفت: به نظر می رسد این تکه‌ها تنها شامل قطعات درشت باشد که به راحتی قابل شناسایی و خارج کردن هستند.
اسا ابراز اطمینان کرده بود که فضاپیما تا پیش از 24 نوامبر که آخرین روز در فرجه فعلی پرتاب است راهی ماموریت خود خواهد شد.
«ونوس اکسپرس» نخستین فضاپیمایی است که اتمسفر زهره را به طور کامل مطالعه خواهد کرد تا چگونگی شکل‌گیری وضعیت شدید جوی آن را درک کند.
اتمسفر زهره که عمدتا از دی اکسید کربن تشکیل شده است گرمای شدید گلخانه‌یی تولید می‌کند، به طوری که تشعشعات به تله افتاده خورشید در آن دمای سطح سیاره را به طور میانگین به 467 درجه سانتی‌گراد می‌رسانند.
ستاره‌شناسان بر این باورند که زهره می‌تواند اطلاعاتی درباره چگونگی واکنش اتمسفر زمین به انتشار گازهای گلخانه‌ای در اثر فعالیت‌های انسانی فراهم کند.
«کاوشگر زهره» (Venus Express) قرار است به وسیله کپسول «سویوز» روسیه از مرکز پرتاب‌های «بایکونور» در قزاقستان به فضا پرتاب شود.
به گفته دانشمندان آژانس فضایی اروپا در صورتی که هیچ مشکل خاصی روی ندهد، «کاوشگر زهره» فردا به سوی جو این سیاره پرتاب خواهد شد.
-----
Isna.ir