دانشمندان سوئدی دریافتهاند زمین درست مانند سیارکها، توسط اقیانوسی از ذرات میلیمتری شکل گرفته که حول خورشید میچرخیدند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، بر اساس مطالعه جدید محققان دانشگاه لوند سوئد، قطعات سیارکها به طور مکرر به عنوان شهابسنگ بر روی زمین فرود میآیند. این موضوع، سنگهای گرد میلیمتری موسوم به chondrule را تشکیل میدهد و تصور میشود این ذرات کوچک، بلوکهای سازنده اولیه منظومه شمسی بوده باشند.
دکتر آندرس یوهانسون، محقق نجوم در دانشگاه لوند بر این باور است chondrules دقیقا دارای اندازه مناسب برای کندشدن توسط گازی هستند که حول خورشید جوان مدارگردی کرده است؛ این سنگها سپس احتمالا توسط گرانش سیارکها به دام انداخته شدهاند.
جامعه علمی پیشتر معتقد بود، زمین از طریق برخوردهای بین پیشسیارههایی به اندازه مریخ و طی بازه زمانی 100 میلیون سال به وجود آمده است؛ با این حال، محققان هنوز چگونگی شکلگیری خود پیشسیارهها را درک نکردهاند.
به گفته مارتین بیزارو، کارشناس chondrule از دانشگاه کپنهاگ و یکی از نویسندگان این تحقیق، مطالعه جدید نشان داده پیشسیارات احتمالا از سیارکها و با گیراندازی chondrules به همان شیوه سیارکها شکل گرفتهاند.
مطالعات شهابسنگهای مریخی از نظریات محققان پشتیبانی میکند. این بررسیها پیشتر نشان داده بودند مریخ در بازه زمانی فقط یک تا سه میلیون سال تشکیل شده که این همان دورانی است که محققان در شبیهسازیهای رایانهای به آن دست یافتهاند.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله Science Advances منتشر شده است.