1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
2927 | واحد خبر مركز | 1394/02/01 1216 | چاپ

ناکامی در کشف نشانه‌ای از حیات فرازمینی در 100 هزار کهکشان

تنها پس از گذشت چند روز از ادعای دانشمندان ناسا درخصوص کشف حیات فرازمینی تا 20 سال آینده، گروهی از محققان پس از بررسی 100 هزار کهکشان اعلام کردند که نشانه آشکاری از این نوع حیات بدست نیامده است.

 

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، دانشمندان ارشد ناسا به تازگی مدعی شدند که بشر در آستانه کشف حیات بیگانه قرار گرفته و احتمالا تا سال 2025، نشانه‌ای از این حیات کشف خواهد شد. «جان گرونسفلد»، فضانورد اسبق و معاون برنامه مأموریت علمی ناسا نیز پیش‌بینی کرد که علائم حیات فرازمینی به زودی در منظومه شمسی و فراتر از آن پیدا خواهد شد.

 

گروهی از دانشمندان با استفاده از اطلاعات رصدخانه مداری WISE ناسا، پرتوهای انرژی به شکل گرمایی که می‌تواند نشانه‌ای از حیات فرازمینی احتمالی در کهکشان‌های تحت استعمار این موجودات باشد را مورد بررسی قرار دادند. این پرتوهای انرژی در طول ‌موج‌های اواسط طیف مادون قرمز قابل تشخیص هستند.

 

«جیسون رایت» استاد دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا تأکید کرد: زمانی که یک تمدن پیشرفته فرازمینی مقادیر بالای انرژی را مصرف کند، این انرژی باید به شکل حرارت بازتابانده شود؛ این مسأله درست مانند انتشار گرما از رایانه در زمان کار کردن با آن است.

 

از مجموع 100 هزار کهکشان که مورد رصد قرار گرفتند، تنها 50 کهکشان دارای سطوح بالای پرتوهای اواسط طیف مادون قرمز بودند.

 

این بدان معناست که خارج از کهکشان‌های بررسی شده، کهکشان دیگری که در آن نشانه‌ای از حیات فرازمینی وجود داشته باشد، نیست؛ همچنین هیچ نشانه آشکاری از حیات فرازمینی در این 100 هزار کهکشان بدست نیامده است.

 

دانشمندان قصد دارند در ادامه تحقیقات مشخص کنند که آیا گرمای تولید شده در برخی از این کهکشان‌ها، نشأت گرفته از منابع طبیعی یا مربوط به حیات فرازمینی پیشرفته است.