1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
2915 | واحد خبر مركز | 1394/01/25 1002 | چاپ

شناسایی بلوک‌های سازنده حیات در یک ستاره دوردست

دانشمندان برای نخستین بار وجود مولکول‌های آلی پیچیده‌ای را آشکارسازی کرده‌اند که نمایانگر بلوک‌های سازنده حیات است.

 

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، منجمان رصدخانه جنوبی اروپا از آرایه میلی‌متری/زیرمیلی‌متری بزرگ آتاکاما (ALMA) برای رصد دیسک پیش‌سیاره‌ای استفاده کردند که یک ستاره جوان را احاطه کرده است.

 

مشاهدات جدید بر روی سیستم ستار‌ه‌ای MWC 480 در فاصله 455 سال نوری از زمین تمرکز کرده‌اند. این ستاره جوان فقط یک میلیون سال عمر دارد و جرم آن دو برابر جرم خورشید گزارش شده است.

 

گفته می‌شود این ستاره که در مراحل اولیه رشد بوده، به تازگی از جنین ستاره‌ای غبار گازی ظهور کرده و هنوز دارای هیچ نشانه‌ای از شکل‌گیری ستاره‌ای در اطراف آن مشاهده نشده است.

 

مشاهدات رصدخانه آتاکاما حجم بزرگی از مولکول کربن‌محور و پیچیده سیانید متیل و همچنین سیانید هیدروژن را آشکارسازی کرد. این مولکول‌ها در لبه‌های بیرونی دیسک ستاره MWC 480 یافت شدند که در آن سوی سیارات منظومه شمسی واقع شده است.

 

مولکول‌های شناسایی شده حاوی اتصالات نیتروژن-کربن هستند که برای شکل‌گیری آمینواسیدها ضروری هستند؛ آمینواسیدها به نوبه خود بنیان پروتئین‌ها هستند.

 

رصدخانه آتاکاما با استفاده از تشعشع طول موج میلی‌متری مورب این کشف را صورت داده که این تشعشع‌ها توسط مولکول‌ها ساطع می‌شود. این یافته‌ها دارای مضامینی مهم درباره وجود حیات در جهان وسیع‌تر است.

 

گفته می‌شود استفاده از رصدخانه آتاکاما به درک ترکیب و دیسک‌های مشابه پیش سیاره‌ای منجر خواهد شد و دانش انسان را از شکل‌گیری سیاره و ستاره افزایش خواهد داد.

 

جزئیات این بررسی در مجله Nature منتشر شد.