محققان مؤسسه فناوری ماساچوست با استفاده از دو تسلکوپ پرقدرت ناسا موفق به شناسایی دنبالهدار- سیارک ترکیبی با حلقههای شگفتانگیز در اطراف آن شدهاند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، برخی اجرام آسمانی به داشتن حلقه در اطراف خود مشهور هستند که معروفترین آنها زحل است. همچنین حلقههای گرد و غبار در اطراف اورانوس، نپتون و مشتری نیز دیده میشود.
اما محققان طی سالهای اخیر متوجه شدهاند که این حلقهها تنها منحصر به غولهای گازی نیستند. در سال 2011 یک جرم یخی کوچک در بخش خارجی منظومه شمسی شناسایی شد که دارای حلقههایی در اطراف خود است.
دنبالهدار- سیارک ترکیبی چاریکلو (Chariklo) بین مشتری و پلوتو در حال مدارگردی است و حلقههای اطراف در زمان گذر آن از مقابل یک ستاره درخشان شناسایی شد.
محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT)، به تازگی موفق به شناسایی دومین دنبالهدار- سیارک ترکیبی موسوم به چیرون (Chiron) شدهاند که بین مشتری و پلوتو واقع شده است.
این دنبالهدار- سیارک ترکیبی نخستینبار در سال 1977 شناسایی شد. در دهه 1980 فعالیتهایی شبیه دنبالهدار در چیرون ثبت شد و در اواسط دهه 1990 نیز شواهدی از وجود بخار و گرد و غبار در آن مشاهده شد.
در تحقیقات جدید با استفاده از تسهیلات تلسکوپ مادون قرمز (IRTF) و رصدخانه لاسکامبرس، جزئیات تازهای از این دنبالهدار- سیارک ترکیبی بدست آمد که نشان میدهد، یک سیستم حلقهای متشکل از دو حلقه به عرض سه و هفت کیلومتر با شعاع 300 کیلومتر در اطراف چیرون وجود دارند.
«آماندا بوش» سرپرست تیم تحقیقاتی تأکید کرد: تا پیش از کشف حلقههای چاریکلو، محققان معتقد بودند که اجرام کوچک فاقد سیستم حلقهای هستند؛ کشف حلقه در اطراف چیرون تأیید میکند که این حلقهها متداولتر از تصورات قبلی هستند.
نتایج این تحقیق در مجله Icarus منتشر شده است.