دو کیهاننورد روس و یک فضانورد آمریکایی پس از اقامتی شش ماهه در ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS)، بامداد امروز (پنجشنبه) با ناو فضایی «سایوز تی.ام-14 ام.» به زمین بازگشتند.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، کپسول فضایی سایوز حامل «الکساندر ساموکوتایف» و «یلنا سیروا»، کیهاننوردان سازمان فضایی روسیه- روسکاسموس- و «بری ویلمور»، فضانورد ناسا در هوایی مهآلود در 147 کیلومتری جنوبشرقی شهر ژزکازگان قزاقستان به زمین نشست.
با وجود دید ضعیف و بارش برف در منطقه، تیم امدادگر در مدت چند دقیقه پس از فرود کپسول، به محل مورد نظر رسیده و فضانوردان را از داخل کپسول خارج کردند و تستهای پزشکی بر روی آنها انجام شد.
این ناو در 26 سپتامبر2014 از پایگاه فضایی بایکونور به فضا پرتاب شد و جمعا 167 شبانه روز در مدار زمین بود.
الکساندر ساماکوتایف، فرمانده این سفینه قبلا نیز به فضا سفر کرده بود و ازآوریل تا سپتامبر 2011 در ایستگاه فضایی بین المللی فعالیت داشت که در جریان آن سفر یک راهپیمایی به مدت شش ساعت و 23 دقیقه انجام داد. در سفر فعلی نیز او یک راهپیمایی داشت که جمع مدت فعالیت های او در خارج از ایستگاه فضایی را به 10 ساعت و چهار دقیقه رساند.
با پایان یافتن دومین پرواز، مدت اقامت فضایی ساماکوتایف به 331 روزو 11 ساعت و و 25 دقیقه رسید.
یلنا سیروا، سرنشین دیگر این ناو، چهارمین زن فضانورد روسیه بعد از ترشکوا، ساویتسکایا و کانتاکوا به حساب می آید او همچنین نخستین زن فضانورد روس بود که در ایستگاه فضایی بین المللی فعالیت داشت.
او و ساماکوتایف ماموریت داشتند طی مدت اقامت در مدار زمین بیش از 50 آزمایش علمی و فنی را به انجام برسانند.
بری ویلمور، فضانورد ناسا نیز دو بار به فضا سفر کرده است. نخستین ماموریت مداری او بر عرشه کیهان پیمای آتلانتیس در سال 2009 بود که تنها حدود 10 روز طول کشید.
در حال حاضر سه فضانورد در ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) مستقر هستند و سه فضانورد دیگر در تاریخ 27 مارس (هفتم فروردین) به آنها ملحق خواهند شد.
در این مأموریت دو فضانورد به نامهای «اسکات کلی» و «میخائیل کورنینکو» به مدت یک سال کامل در ایستگاه فضایی حضور خواهند داشت تا محققان، اثر سفرهای فضایی طولانی مدت بر بدن آنها را به دقت مورد بررسی قرار دهند.