1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
2813 | واحد خبر مركز | 1393/11/14 825 | چاپ

معرفی ذره بنیادی جدید برای شناسایی ماده تاریک

محققان دانشگاه ساوث‌همپتون یک ذره بنیادین بسیار سبک و جدیدی را مطرح کرده‌اند که می‌تواند دلیل ناتوان ماندن بشر در شناسایی ماده تاریک – که 85 درصد جرم جهان را تشکیل داده – را توضیح دهد.

 

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، تصور می‌شود که ماده تاریک به دلیل تاثیر گرانشی آن بر روی ستارگان و کهکشان‌ها، عدسی گرانشی اطراف آن‌ها و بخاطر اثر آن بر تابش زمینه کیهانی وجود داشته باشد.

 

علیرغم شواهد غیرمستقیم قانع‌کننده و تلاش‌های قابل توجه تجربی، هنوز کسی نتوانسته بطور مستقیم ماده تاریک را مشاهده کند. فیزیک ذرات سرنخ‌هایی را در مورد شکل احتمالی ماده تاریک ارائه کرده و نگرش استاندارد این است که ذرات ماده تاریک به عنوان ذرات بنیادی در مقایسه با اتمهای سنگین از جرم بسیار زیادی برخوردارند.

 

ذرات سبکتر ماده تاریک به دلایل فیزیک نجومی کمتر محتمل هستند، اگرچه استثنائاتی نیز وجود دارد. پژوهش اخیر ذره جدیدی را معرفی کرده که دارای جرم حدود 0.02 درصد یک الکترون است.

 

اگرچه این ذره با نور تعامل ندارد، اما بشدت با ماده عادی در تعامل است. در حقیقت، این ذره در تضاد کامل با کاندیدهای دیگر ممکن است حتی در جو زمین نفوذ نکرده باشد.

 

از آنجایی که تشخیص این ماده در زمین ممکن نبوده، محققان قصد دارند بررسی‌هایی را بر روی یک آزمایش فضایی که قرار است توسط کنسرسیوم تشدیدکننده‌های ماکروسکوپی انجام شود، آغاز کنند. یک نانوماده معلق در فضا که بطور مستقیم در معرض جریان ماده تاریک قرار گرفته، به سمت پایین کشیده شده و نظارت حساس بر موقعیت این ذره، اطلاعاتی را در مورد ذات ذره ماده تاریک در صورت موجودیت آن آشکار خواهد کرد.

 

نتایج این پژوهش در مجله Scientific Reports منتشر شده است.