محققان دانشگاه روچستر و دانشگاه لیدن در پژوهشهای اخیر خود بر روی سیارهای که در سال 2012 کشف شده، دریافتند حلقههای این سیاره 200 برابر بزرگتر از حلقههای زحل است.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، سیاره J1407b بسیار بزرگتر از مشتری یا زحل بوده و قطر آن با برخورداری از حدود 30 حلقه احتمالا حدود 120 میلیون کیلومتر است. همچنین دانشمندان توانستهاند شکافهایی را در این دیسک گسترده شناسایی کنند که نشان از وجود قمرهایی در اطراف این سیاره است.
این سیاره در اطراف یک ستاره جوان موسوم به J1407 میچرخد میچرخد که تقریبا در فاصله 430 سال نوری از منظومه شمسی قرار دارد.
طبق برآورد دانشمندان که با بررسی دادههای پروژه Superwasp بدست آمده، جرم سیاره J1407b حدود 40 برابر مشتری بوده و جرم سیستم حلقههای آن برابر با زمین است. همچنین قطر کل این سیستم احتمالا 120 میلیون کیلومتر است.
محققان دقیقا قادر به مشاهده سیستم حلقهای این سیاره فراخورشیدی نبودند اما توانستند با استفاده از شیوه مشابهی که برای تعیین مکان سیارات بیگانه با اندازهگیری متغییرهای نور ستارگان در زمان عبور سیارات از برابرشان مورد استفاده است، آنها را تشخیص دهند.
شناسایی سیارات و وجود سیستم حلقهای در اطراف آنها مشکل است. تلسکوپها بطور مداوم دادهها را جمعآوری میکنند اما حتی با کمک الگوریتمها، بررسی همه آنها یک کار پایانناپذیر است. از این رو ستارهشناسان از شهروندان دانشمند برای کمک به بررسی این دادهها استفاده میکنند.
نتایج این پژوهش در مجله Astrophysical منتشر شده است.