مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
278
|
وضعیت هلال |
1384/08/08
1449
|
چاپ
وضعیت رؤیت هلال ماه شوال 1426
بسم الله الرحمن الرحیم
وضعیت رؤیت هلال ماه شوال 1426
بر اساس محاسبات انجام شده هلال ماه در قاره های آسیا ، آفریقا ، اروپا ، استرالیا و آمریکای شمالی غروب چهارشنبه 11 آبان 1384 برابر 29 ماه مبارک رمضان 1426 قابل رؤیت نیست و فقط در قاره آمریکای جنوبی در صورت مساعد بودن هوا احتمال رؤیت هلال وجود دارد. بنابراین در همه مناطق کشور و حتی کشورهای خاورمیانه و اسلامی امکان رؤیت هلال وجود ندارد.
هلال ماه غروب پنج شنبه با چشم غیر مسلح در تمام نقاط کشور در صورت مساعد بودن هوا قابل رؤیت است، ارتفاع و موقعیت هلال به نحوی می باشد که رؤیت هلال را امکان پذیر می نماید.
بر اساس این محاسبات طبق بیشتر مبانی فقهی مورد استفاده مراجع عظام جمعه عید سعید فطر خواهد بود.
قابل ذکر است که محاسبات دریافتی از مناطق مختلف جهان مانند رصد خانه آفریقای جنوبی و کمیسیون هلال و تقویم در فدراسیون عربی علوم فضا و فلک مستقر در اردن و برخی دیگر از مراکز و دانشگاه هاى مختلف جهان که درباره رؤیت هلال فعال هستند همه متفق القول اند که هلال ماه غروب چهارشنبه در هیچ یک از کشورهای اسلامی قابل رؤیت نیست ولی برخی از این کشورها پنج شنبه را عید اعلام کردند زیرا چهارشنبه 30 ماه مبارک رمضان در آن مناطق مى باشد (سه شنبه در این کشورها اول ماه مبارک رمضان اعلام گردید) و نمى شود ماه را 31 روزه کرد!!! پس باید پنج شنبه را عید اعلام کنند، این نشان دهنده اشتباه آن کشورها در اثبات هلال اول ماه مبارک رمضان است واین در حالی است که برخی از این مکانهای یاد شده دعوت به استهلال روز سه شنبه را نموده اند یعنی استهلال قبل از به محاق رسیدن ماه!
مدت زمان غروب ماه بعد از غروب خورشید درروز چهارشنبه عبارت است: تهران 1 دقیقه، قم 2 دقیقه مشهد 0(صفر) دقیقه ، اهواز 5 دقیقه ، مکه مکرمه 11 دقیقه، ریاض 8 دقیقه، نجف اشرف 4 دقیقه، بغداد4 دقیقه، کویت 5 دقیقه، بحرین 7 دقیقه، کابل 0(صفر) دقیقه ،دمشق 4 دقیقه ،صنعا 14 دقیقه وبا ارتفاع 2 درجه و 37 دقیقه، لندن11- ( قبل از غروب خورشید) ورباط 8 دقیقه و.... که همه این مشخصات نشان دهنده عدم امکان رؤیت هلال در قاره آسیا، استرالیا، آفریقا وآمریکای شمالی است (مدت زمان مکث هلال هایی که تاکنون رؤیت آنها گزارش گردیده چندین برابر زمان هاى فوق مى باشد).
این مرکز بر اساس محاسباتی که در 46 شهر دنیا انجام داده است مختصات مناطق مناسب را بررسی کرده و در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه به استهلال خواهد پرداخت و با ستادهای مختلفی که تشکیل شده است برای استهلال و رؤیت هلال ماه، در ارتباط خواهد بود و آخرین اخبار مربوط را لحظه به لحظه وارد پایگاه اطلاع رسانی مرکز خواهد نمود.
این مرکز با آموزش مسایل فلکی و نجومی به بیش از یکهزار و پانصد نفر و حضور آنها در نقاط مختلف کشور و ارتباط آنها با مرکز به نظرات دقیقتری میرسد.
همه نیروهای این مرکز آموزشهای تخصصی رؤیت هلال را دیدهاند و تقریباً این افراد هر ماه با وسایل کمکی که همراه دارند اول ماه را رصد میکنند وگزارش های خود را اعلام که مورد بررسی ستاد استهلال مرکز قرار گرفته و به اعلام عمومى مى رسد.
مرکز مطالعات و پژوهش هاى فلکى ـ نجومى
خبر مرتبط:
پیش بینی وضعیت رؤیت هلال ماه شوال 1426