به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از خبرگزاری مهر، شرکت خصوصی SpaceX فضاپیمای باری دراگون را به وسیله راکت فالکون۹ از کیپ کاناورال فلوریدا به فضا پرتاب کرد، پرتابی که از نظر بسیاری کاملا موفقیتآمیز بود اما از دید مقامات این شرکت و بهخصوص الون ماسک، مدیرعامل SpaceX چندان پایان دلانگیزی نداشته است.
براساس برنامهریزیهایی که از مدتها پیش صورت گرفته بود قرار بود بخشی از راکت فالکون۹ پس از جدا شدن از فضاپیمای دراگون بر روی سکویی شناور در اقیانوس فرود آید تا ضمن آنکه برای پرتابهای بعدی مورد استفاده قرار گیرد و از این طریق در بخشی از هزینههای سنگین ارسال محموله به فضا صرفهجویی شده باشد، اتفاقی بینظیر در تاریخ پیدایش فناوری موشک صورت گرفته باشد. اما این اتفاق روی نداد.
این شرکت در بیانیهای که ساعاتی پس از پرتاب فالکون۹ منتشر شد رسما اعلام کرد که به رغم پرتاب بینقص فضاپیمای دراگون، فرود بخشی از راکت بر روی سکوی شناور امکانپذیر نشده است.
پس از انجام موفقیتآمیز مرحله نخست مأموریت که با جداشدن راکت از فضاپیما صورت گرفت، تلاش برای عملی شدن مرحله دوم آغاز شد تا بازگشت کنترل شده بخشی از راکت فالکون۹ صورت پذیرد.
الون ماسک در صفحه خود در یکی از شبکههای اجتماعی نوشت: راکت در حین فرود بر روی سکوی شناور به سختی با آن برخورد کرد.
وی افزود: نزدیک بود همه چیز با موفقیت و طبق برنامه تمام شود. اما خوشبختانه سکو آسیب چندانی ندیده است، البته ضروری است تا بخشهایی از تجهیزات سکو تعویض شود.
شرکت SpaceX اعلام کرده که به تلاش خود برای بازیابی راکت ادامه میدهد. با توجه به اینکه عملی شدن ایده بازیابی راکت پس از پرتاب ثابت شده است، این شرکت تلاش میکند تا در ادامه این ایده را محقق سازد.