1403/09/01 - 18 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/21
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
274 | اخبار | 1384/07/25 786 | چاپ

فضانوردان چینى به زمین بازگشتند ـ 25

سفینه ساخت چین حامل دو فضانورد این کشور پس از تکمیل یک ماموریت پنج روزه گردش در مدار زمین سالم در نقطه اى از خاک این کشور فرود آمده است و مقامات چینى از ادامه برنامه هاى فضایى خود سخن گفته اند.
روز دوشنبه، 17 اکتبر، در ساعات اولیه بامداد به وقت محلى سفینه شنژوى 6 با دو سرنشین در یکى از علفزارهاى دور افتاده منطقه مغولستان داخلى چین با استفاده از چتر نجات به زمین نشست و مقامات چینى این برنامه را موفقیت آمیز توصیف کردند و گفتند که نقطه فرود سفینه تنها حدود یک کیلومتر از محل مورد نظر فاصله داشته است.
این دومین سفینه سرنشین دارى است که چین با موفقیت به فضا پرتاب کرده و به این ترتیب، پس از روسیه و آمریکا، سومین کشورى است که توانسته است یک سفینه حامل فضانوردان را با موفقیت به فضا پرتاب کند و به زمین بازگرداند.
نخستین سفیه سرنشین دار چین در سال 2003 به فضا پرتاب شد.


ماموریت فضانوردان چینى موفقیت آمیز بود

ى جونلونگ، چهل ساله، و نى هایشنگ، چهل و یک ساله، سرنشینان فضاپیماى شنژوى 7 که روز چهارشنبه هفته گذشته ماموریت خود را آغاز کرده بودند، در میان استقبال مقامات چینى از جمله وزیر دفاع این کشور از فضاپیما پیاده شدند و در سخنانى گفتند که ماموریت آنان به خوبى و بدون بروز مشکل به انجام رسیده است.
کارشناسان صنایع فضاپیمایى نیز بر اساس گزارش منابع چینى در مورد نحوه انجام این سفر فضایى گفتند که این ماموریت به شکلى مطلوب به اجرا گذاشته شده است.

غرور ملى
مقامات دولت کمونیستى چین، در پى دستیابى به موفقیت هاى قابل توجهى در زمینه هاى اقتصادى با ورود به صحنه فعالیت هاى فضایى کوشیده اند بر دستاوردهاى فنى این کشور تاکید ورزند.
این کشور دستیابى به فناورى پر هزینه فضایى را عاملى در ارضاى غرور ملى مردم چین و نشانه پیشرفت هاى علمى و فنى آنان در نظام کمونیستى معرفى کرده است.
خبرگزارى دولتى چین - شین هوا - در گزارشى گفته است که ماموریت شنژوى 6 اطلاعات فنى ارزشمندى را در اختیار کارشناسان فضایى این کشور قرار داده است.


فضانوردان چینى از توجه ساکنان هنگ کنگ، اکائو و تایوان هم تشکر کردند

دو فضانورد سفینه شنژوى 6 پس از بازگشت به زمین از حمایت مردم چین قدردانى به عمل آوردند.
یکى از فضانوردان در سخنانى که به منظور تاکید بر رویکرد سیاست خارجى چین ایراد شد گفت که "ما از محبت و توجه عمیق تمامى خلق چین، شامل هموطنان خود در هنگ کنگ، ماکائو و تایوان سپاسگرازى مى کنیم."
ساعاتى پس از فرود سفینه شنژوى 6، مقامات سازمان فضایى چین اعلام کردند که در نظر دارند فضاپیماى سرنشین دار بعدى خود را در سال 2007 میلادى به فضا پرتاب کنند.
به گفته آنان، ماموریت فضاپیما بعدى شامل راهپیمایى فضانوردان در فضا و تمرین برنامه وصل سفینه به سفینه هاى دیگر نیز خواهد بود.
--------
Bbc