1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
2690 | واحد خبر مركز | 1393/10/06 664 | چاپ

کشف همسایه کوتوله و تنهای کهکشان راه شیری

 تیمی از دانشمندان امریکایی و روسی نوعی کهکشان کوتوله تنها و کوچک‌اندام را شناسایی کرده‌اند که هفت میلیون سال نوری از زمین واقع شده است.

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، کهکشان راه شیری، بخشی از خوشه‌ای متشکل از 50 کهکشان است که «گروه محلی» را تشکیل می‌دهند و از میان اعضای این گروه می‌توان به کهکشان آندرومدا و دیگر اجرام کیهانی کوچک‌ اشاره کرد.

به تازگی تیم علمی به رهبری «پروفسور ایگور کاراچنستو» از «رصدخانه نجومی ویژه» در روسیه با استفاده از «دوربین پیشرفته برای تحقیقات» تلسکوپ فضایی هابل، کهکشان جدید را رصد کرده‌اند.

این کهکشان کوتوله، KKs3 نام دارد و در صورت فلکی «آبمار» واقع شده است؛ جرم این صورت فلکی و ستارگانش فقط یک ده‌هزارم جرم کهکشان راه شیری گزارش شده است.

مولفه Kks3 نوعی کهکشان کوتوله بیضوی (dSph) و فاقد بازوهای مارپیچی کهکشان راه شیری است. سیستم‌هایی از این دست همچنین فاقد مواد خام (گرد و غبار) مورد نیاز برای تولید نسل جدیدی از ستارگان هستند.

به نظر می‌رسد این مواد خام توسط کهکشان‌های عظیم مجاور مانند آندرومدا به سرقت رفته‌اند، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت بخش اعظم کهکشان‌های dSph نزدیک همتاهای بسیار بزرگترشان واقع شده است.

دانشمندان به دنبال یافتن این اجرام کیهانی برای درک شکل‌گیری کهکشان در جهان هستند و تیم علمی به دنبال مشاهده آن‌ها در مکانی فراتر از گروه محلی است. فقدان گاز هیدروژن در ابر سحابی این کهکشان‌ها، شکار آن‌ها را دشوار کرده و منجمان به دنبال یافتن آن‌ها از طریق شکارکردن ستارگان منفردشان هستند.

فقط یک کوتوله تنهای دیگر به نام KKR 25 در «گروه محلی» وجود دارد که در سال 1999 توسط همین تیم علمی کشف شد.

محققان به تجسس خود جهت یافتن کهکشان‌های dSph ادامه خواهد داد و این تلاش طی چند سال آینده با آغاز فعالیت سامانه‌هایی مانند تلسکوپ فضایی جیمز وب و تلسکوپ بسیار بزرگ اروپا، آسان‌تر خواهد شد.

جزئیات این کشف نجومی در نشریه Monthly Notices of the Royal Astronomical Society قابل‌مشاهده است.