کاوشگر Hayabusa2 با هدف بررسی سیارک JU3 1999 امروز چهارشنبه، سفر شش ساله فضایی خود را آغاز کرد.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، هدف از انجام پروژه 260 میلیون دلاری Hayabusa2، بررسی و حفاری در سیارک JU3 1999 برای یافتن منشأ حیات در منظومه شمسی عنوان شده است.
موشک H-IIA حامل کاوشگر Hayabusa2 پس از دو بار لغو پرتاب بدلیل شرایط نامساعد آب و هوایی، چهارشنبه سوم دسامبر (12 آذر) از مرکز فضایی تانگاشیما در جنوب ژاپن به فضا پرتاب شد.
این کاوشگر اواسط سال 2018 به سیارک JU3 1999 رسیده و 18 ماه در اطراف سیارک به تحقیق خواهد پرداخت.
کاوشگر پیش از فرود، اقدام به نقشهبرداری از سطح سیارک کرده و سپس یک بمب کوچک را روی سیارک رها میکند که باعث ایجاد یک دهانه برخوردی به قطر چند متر میشود؛ در این شرایط، نمونه مواد بدون مواجهه با باد و تابشهای کیهانی جمعآوری میشوند که میتواند به پرسشهای بنیادی در خصوص شکلگیری کائنات پاسخ دهد.
سپس کاوشگر Hayabusa2 بر سطح سیارک و در نزدیکی دهانه برخوردی ایجاد شده فرود آمده و اقدام به نمونهبرداری میکند؛ سطح سیارک نیز توسط رباتهای کوچک بررسی میشود؛ نمونههای جمعآوری شده در سال 2020 به زمین بازگردانده خواهند شد.
نخستین کاوشگر Hayabusa در سال 2003 راهی سیارک Itokawa شد، اما نتوانست مقادیر کافی نمونه جمعآوری کند.
مأموریت کاوشگر Hayabusa2 تنها دو هفته پس از دستاورد تاریخی آژانس فضایی اروپا (ESA) در نشاندن فرودگر Philae توسط کاوشگر روزتا بر روی دنبالهدار 67P انجام شد.
فضاپیما Hayabusa-2 ژاپن برای بررسی سیارک JU3 1999
فضاپیما Hayabusa-2 ژاپن