1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
2674 | واحد خبر مركز | 1393/09/11 1011 | چاپ

ماهنورد جدید دانشگاه کارنگی ملون برای حرکت در گودالهای ماه

دانشگاه کارنگی ملون از نوعی کاوشگر بدون‌سرنشین چهار چرخ رونمایی کرده که برای کنکاش زمین‌های سخت و گودال‌های تازه‌کشف‌شده ماه مناسب خواهد بود.

 

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، این سامانه با همکاری مرکز «فناوری Astrobotic» دانشگاه پیتسبرگ طراحی شده و با انرژی خورشیدی نیرودهی می‌شود.

 

ربات «اندی» قرار است در رقابت جایزه بیش از 20 میلیون دلاری Lunar XPrize گوگل شرکت کند و روزی راه را برای ساخت پایگاه‌های دائمی بر روی ماه هموار کند. این ربات طوری ساخته شده که بتواند گرمای منجمدکننده و دماهای داغ و جوشان سطح ماه را در ناحیه Lacus Mortis (دریاچه مرگ) آن تحمل کند.

 

این محصول حاصل 9 ماه تلاش 50 تن از دانشجویان دانشگاه کارنگی ملون است. سامانه مزبور با پنل‌های خورشیدی 100 واتی و باتری لیتیم-یون 20 ولتی نیرودهی می‌شود و علی‌رغم وزن سبک 33 کیلوگرمی‌اش، برای کنارآمدن با زمین‌های سخت و خشن طراحی شده است.

 

ارتفاع «اندی» 102 سانتی‌متر است و موتورهای الکتریکی درون چرخ‌های آن امکان حرکت بر روی از دامنه‌ها و صخره‌ها را با سرعت 18 سانتی‌متر در ثانیه فراهم می‌کند. علاوه بر این، رابط‌های این ربات از تصویربرداری فرود و بازسازی سه‌بعدی مسیر برای راهبری و ضبط‌ اطلاعات استفاده می‌کند.

 

این سامانه مجهز به دوربین‌های نزدیک به زمان واقعی پانارومایی است و سیستم‌های هدایت خودکار آن در اصل توسط کارنگی ملون برای مریخنوردهای ناسا طراحی شده بودند.

 

گرچه این سیستم در اصل برای شرکت در رقابت Lunar XPrize گوگل طراحی شده، دانشگاه کارنگی ملون تاکید دارد ماموریت اندی فراتر از این خواهد رفت و می‌توان از آن برای جستجوی انباشت‌های یخ قطبی در دهانه‌های همیشه در سایه ماه و همچنین برای بررسی گودال‌های تازه‌کشف‌شده این قمر بهره برد.

 

این دانشگاه اعلام کرده در مرحله بعدی طراحی با نصب‌کردن بخش‌های فضایی ویژه، ربات اندی در مقابل تشعشات مقاوم‌تر می‌شود.