یک تصویر بازیابیشده که توسط تلسکوپ گالیله در اواخر دهه 1990 شکار شده است، بزرگترین بخش سطح قمر اروپا را با بالاترین تفکیکپذیری به نمایش میگذارد.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، در این تصویر، ترکهای طولانی سطح اروپا را پوشاندهاند و شیارهایی آنها را در مکانهایی قطع کردهاند. در این مکانها، پوسته یخی سطح قمر شکسته شده و به صورت الگوهای جدید دوباره منجمد شدهاند.
شمال قمر اروپا در سمت راست تصویر دیده میشود و رنگهای موجود در سطح آن، با تفاوتهایی در ویژگیهای زمینشناسی مرتبطند. در این بین، نواحی که آبی یا سفید به نظر میرسند، یخ آب نسبتا خالصی دارند، در حالی که نواحی قهوهایرنگ و قرمزرنگ حاوی اجزای غیریخی با تراکمهای بالاترند. هنوز ماهیت چنین موادی مشخص نیست اما ناسا اعلام کرده شاید آنها مواد رسمانند باشند.
نواحی قطبی که در سمت راست و چپ تصویر دیده میشوند، به دلیل وجود تفاوت در اندازه دانههای یخشان، آبیتر از ارتفاعات استواییتر هستند.
تصاویر ماموریت گالیله با استفاده از فیلترهای مادونقرمز، بنفش و سبز گرفته شدند و این فیلترها با یکدیگر ترکیب شدند تا این نما را خلق کنند.
دانشمندان مدعیاند سطح پنهان در زیر سطح یخی اروپا شاید به جز زمین، خوشآتیهترین مکان در سیستم منظومه شمسی برای حیات باشد.
انتهای پیام
تصویری با بالاترین تفکیکپذیری از قمر اروپا
تصویری با بالاترین تفکیکپذیری از قمر اروپا
شواهدی از صفحات تکتونیکی بر روی اروپا
دهانه برخوردی که سال 2013 روی اروپا تشکیل شد