محققان «آزمایشگاه سیمون گیلوری» در دپارتمان باتونی دانشگاه ویسکانسین-مدیسن به تازگی سامانهای را دریافت کردهاند که دارای ظروف کوچک حاوی بیش از هزار گیاه منجمد فضایی بود.
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات وپژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، این گیاهان در ایستگاه بینالمللی فضایی کاشته شده و در آن جا رشد کرده بودند.
هنگامی که تیم علمی این گیاهان را در مرکز فضایی کندی در فلوریدا بررسی کردند، درست آنچه را که انتظار داشتند مشاهده کردند: ظروف پتری جوانههایی را در خود جای داده بودند که در بیوزنی رشد کرده بودند.
این گیاهان پس از ورود به دانشگاه مدیسن، مستقیما در فضای انجماد عمیق قرار داده شدهاند تا پس از چند ماه، نوعی ابزار ویژه با تحلیل آرانای آنها، فعالیت تقریبا تمامی 30 هزار ژنشان را ارزیابی کند.
نیمی از این گیاهان، سوژههای بررسی طولانیمدت کنترل ژنتیک پروتئینهایی خواهند بود که آنها را قادر به رشدکردن در گرانش صفر کردهاند. نیمی دیگر به ناسا منتقل میشوند و پس از این که نوعی تحلیل ژنتیکی مشابه در «مرکز فناوری زیستی» ویسکانسین-مدیسن را از سر بگذرانند، گنجینهای از دادههای دیجیتالی درباره فعالیت ژنتیکی گیاهان در ریزگرانش را به تمامی محققان علاقهمندان به این حوزه ارائه خواهند داد.
ژنها از طریق فرآیندی موسوم به «رونوشت»، آرانای تولید میکنند که به الگویی برای پروتئینها تبدیل میشوند و در هر دو مجموعه آزمایشها، مقایسه دادههای آرانای گیاهان فضایی با گیاهان رشدکرده روی زمین، نشان خواهد داد چه ژنهایی در ریزگرانش کمابیش فعال هستند.