به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایرنا از پایگاه فضایی اسپیس دات کام، این نخستین ماموریت فضایی هند به این سیاره سرخ رنگ محسوب می شود.
کاوشگر ماموریت مدارگرد مریخ هند به نام «مام» (MOM) حدود ساعت 10:11 دقیقه بعد از ظهر سه شنبه به وقت شرق آمریکا (ساعت 2:11 دقیقه 23 سپتامبر به وقت گرینویچ و 7:41 دقیقه صبح روز چهارشنبه 24 سپتامبر به وقت استاندارد هند) در مدار سیاره مریخ قرار گرفت.
به این ترتیب هند بعد از آمریکا، سازمان فضایی اروپا و شوروی سابق چهارمین کشوری است که بطور موفقیت آمیزی یک فضاپیما در مدار مریخ قرار داده است.
کاوشگر مام که نام آن بر گرفته از Mangalyaan ( به زیان سانسکریت به معنای فضاپیمای مریخ) است با قرار گرفتن در مدار مریخ به مسافرت فضایی 10 ماهه خود که در روز پنجم نوامبر 2013 آغاز شد پایان داد.
ماموریت 74 میلیون دلاری مام اساسا یک نمایش فناوری است و برای این منظور طراحی شده که نشان دهد هند هم می تواند یک فضاپیما به مریخ بفرستد.
اما کاوشگر همچنین دارای یک دوربین و چهار ابزار علمی است که از آن برای مطالعه سطح و اتمسفر این سیاره سرخ استفاده می کند.
«نارندرا مودی» نخست وزیر هند در اظهاراتی از مرکز فضایی بنگلور که این ماموریت فضایی از آنجا هدایت می شود، این موفقیت را به ملت خود تبریک گفت.