1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
2515 | واحد خبر مركز | 1393/06/29 1001 | چاپ

رصد توفان‌های عظیم اورانوس+تصاویر

توفان‌های اخیر اورانوس به آسانی توسط تلسکوپ‌های زمینی رصد شدند.

 

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، ابرهای چرخان و بادهای خشن اورانوس توسط گروه‌های عظیمی از جریان‌های جت تشکیل می‌شوند که می‌توانند سراسر این سیاره را احاطه کنند.

 

منجمان از مشاهده توفان‌های شفافی که اخیرا روی این سیاره رصد شده‌اند، شگفت زده شدند و آن‌ها را «هیولامانند» توصیف کردند. اورانوس دارای جو ضخیمی است که بادهایش با سرعت 900 کیلومتر در ساعت می‌وزند.

 

توفان‌های عظیم این جرم کیهانی می‌توانند قاره‌های زمین را در خود بپیچند و دمای آن‌ها منفی 220 درجه سانتی‌گراد گزارش شده است. دانشمندان معتقدند ناراستی عجیب این سیاره به دلیل سیستم آب‌و‌هوایی عجیبش است. زمین به دلیل وجود ناراستی‌ مدارش دارای فصول است و نیمکره‌ای که به سمت خورشید کج می‌شود، نور بیشتری را نسبت به ناحیه دیگر دریافت می‌کند.

 

اما اورانوس دارای محوری است که مشابه صفحه آن حرکت می‌کند و نسبت به سیارات دیگر، به سمت عقب نیز می‌چرخد و این امر ناراستی آن را 98 درجه می‌کند. چنین موضوعی موجب بروز فصل‌های 21 ساله و آب‌و‌هوای بسیار سرد می‌شود. طی یک چهارم سال اورانوسی که معادل 84 سال زمینی است، خورشید به طور مستقیم روی هر قطب این سیاره می‌تابد.

 

از سال 2007 تاکنون، قطب شمال اورانوس قابل‌رویت بوده، اما قطب جنوب دیگر مرئی نیست.

 

توفان‌های اخیر اورانوس بسیار شفاف بودند و انتظار می‌رود با گردبادی در عمق جو آن مرتبط باشند. در حالی که امروزه درباره سیستم‌های آب و هوایی اورانوس اطلاعات فراوانی وجود دارد، زمانی که فضاپیمای وویجر 2 در سال 1986 از کنار آن عبور کرد، به نظر نمی‌آمد که اتفاقی در این سیاره در حال رخداد است.

 

«ایمکه دو پاتر»، پروفسور دانشگاه کالیفرنیا در برکلی، رهبر ارشد تیم تحقیقاتی گزارش شد.

 

انتهای پیام

 

 

 

توفا‌ن‌های اورانوس در پنجم و ششم اوت

 

 

 

تصاویر اورانوس که توسط «وویجر 2» گرفته شد

 

 

 

اورانوس دارای بادهای عظیمی است