مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
25
|
اخبار |
1383/05/04
1197
|
چاپ
هاوکینگ بخشهایی از نظریه خود را درباره سیاهچالهها پس گرفت
استفان هاوکینگ، فیزیکدان مشهور و استاد دانشگاه کمبریج در نقض نظریه پیشین خود پس از 30 سال اظهار داشت که سیاه چالهها اطلاعات را نابود نمیکنند بلکه ممکن است به آنها اجازه فرار بدهند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، هاوکینگ نظریه جدید خود را در هفدهمین کنفرانس بینالمللی نسبیت عام و جاذبه در دوبلین ایرلند، در مقالهای تحت عنوان پارادکس اطلاعات برای سیاه چالهها ارایه کرد.
به نوشته نیوساینتیست، این فیزیکدان با ارائه نظریه جدید خود مجبور شد به شکست خود در شرط بندی که در سال 1996 با یک فیزیکدان نظری آمریکایی به نام جان پرسکیل کرده بود اعتراف کند. پرسکیل نسبت به نظریه هاوکینگ مبنی بر اینکه سیاه چالهها هر چیزی را که به درون آنها سقوط کند کاملا نابود میکنند ابراز تردید کرده بود.
هاوکینگ پیشتر معتقد بود که براساس قوانین مکانیک کوانتم ممکن است اطلاعات سیاهچالهها به جهانهای دیگری پرتاب شود.
وی با طرح این نظریه که این اطلاعات به سادگی به جهان خودمان باز میگردند، اظهار داشت: من متاسفم که طرفداران این افسانه علمی را ناامید میکنم اما چنان چه اطلاعات در این اجرام فضایی سالم بمانند این احتمال وجود نخواهد داشت که بتوان از سیاه چالهها برای سفر به دیگر کائنات استفاده کرد.
سیاه چالهها اجرام فضایی هستند که اگر چیزی وارد آن شود امکان فرار از آن را نخواهد داشت اما اکنون هاوکینگ به این باور رسیده است که سفر به سیاه چاله ممکن است چنان که تصور میشد سفری یک طرف نباشد.
سیاه چاله گاه در اثر فروپاشی ستارگان عظیم به درون خود شکل میگیرد و گفته میشود که حتی نور قادر به فرار از آن نیست.
استفان هاوکینگ برای سالیان دراز استدلال میکرد که میدان جاذبه شدید سیاه چالهها قوانین کوانتوم را به نوعی وارونه میسازد. او اکنون این اندیشه را کنار گذاشته است. تعریف تازه هاوکینگ حاکی است که سیاه چالهها هرگز به طور کامل چیزهایی را که به داخل آنها میافتد نابود نمیکنند و این اجرام تا مدتهای طویل به ساطع کردن تشعشعات به جهان بیرون ادامه میدهند و در نهایت سرباز کرده و اطلاعات درون آنها آشکار میشود.
-----
www.isna.ir