مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
2456
|
واحد خبر مركز |
1393/05/21
927
|
چاپ
ناسا دنیای نامریی شهاب سنگ ها را کشف می کند
به گزارش واحد خبر مرکز مطالعلت و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایرنا از نیچر، این مدل کامپیوتری اولین نمونه در نوع خود است که تعامل بین باد و تشعشعات خورشیدی و اجرام آسمانی کوچک و پیچیده مانند شهاب سنگ ها را با جزئیات بسیار بالا و به صورت دو بعدی نمایش می دهد.
در این مدل از یک تکنیک پردازشی خاص استفاده شده است تا جزئیات وقایع با دقت بسیار بالایی محاسبه شوند.
با وجود این که فضا در نگاه اول مانند یک مکنده عظیم خاموش، خالی به نظر می رسد، فعالیت های الکتریکی زیادی در آن به وقوع می پیوندد.
سرعت باد هایی که در سطح خورشید می وزند، گاهی به یک و نیم میلیون کیلومتر در ساعت می رسد و در مدت کوتاهی تمام منظومه شمسی را در می نوردد.
این باد ها که دارای بار الکتریکی هستند در زمان برخورد به اجرام موجود در منظومه شمسی، گردباد هایی را ایجاد می کنند و در اثر برخورد آن ها با میدان های مغناطیسی اطراف اجرام آسمانی، جریان های الکتریکی ایجاد می شود که ذرات معلق را میلیون ها کیلومتر آن طرف تر می برد. این طوفان های خورشیدی و جریان های الکتریکی ناشی از آن می تواند به فناوری های حساس مانند ماهواره ها و شبکه های برق رسانی روی کره زمین، آسیب جدی وارد کند.
نور خورشید در سطح اجرامی مانند ماه و شهاب سنگ ها که فاقد جو هستند، موجب خروج الکترون های دارای بار منفی از سطح آن ها می شود و در نتیجه مناطقی که تحت تابش نور خورشید قرار گرفته اند، دارای بار الکتریکی مثبت می شوند.
بادهای خورشیدی در واقع نوعی گاز با قابلیت رسانش الکتریکی است که به آن پلاسما گفته می شود. در جایی که مواد متلاشی می شوند، الکترون های دارای بار منفی که نسبتا نورانی هستند و یون های دارای بار مثبت که هزاران بار متراکم تر از الکترون ها هستند، شکل می گیرد.
سطح کره زمین توسط میدان مغناطیسی، از برخورد مستقیم این ذرات باردار محافظت می شود؛ اما اجرام کوچکتر که فاقد جو هستند، به طور مستقیم توسط این ذرات باردار بمباران می شوند.
گزارش کامل این تحقیقات در شماره اخیر نشریه Icarus since به چاپ رسیده است.