1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
2394 | واحد خبر مركز | 1393/03/27 1113 | چاپ

زمین و ماه 60 میلیون سال مسن‌تر هستند

بر اساس مطالعه جدید دانشمندان فرانسوی، زمین و ماه 60 میلیون سال مسن‌تر از تصورات پیشین هستند.

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، تحقیقات فرانسوی‌ها نشان می‌دهد زمان برخورد عظیم بین جد زمین و یک جرم کیهانی به اندازه این سیاره حدود 40 میلیون سال پس از آغاز شکل‌گیری منظومه شمسی رخ داده در حالی که پیش‌تر تصور می‌شد زمان چنین برخوردی 100 میلیون سال پیش بوده است. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت مرحله نهایی شکل‌گیری زمین حدود 60 میلیون سال زودتر روی داده است. 

ژئوشیمی‌دان‌های دانشگاه‌ لورن در نانسی فرانسه یک سیگنال ایزوتوپی را کشف کرده‌اند که تخمین‌های پیشین درباره عمر زمین و ماه را با تردید مواجه می‌کند. یکی از شیوه‌های تخمین‌زدن رخدادهای آغازین زمین، اندازه‌گیری تغییرات نسبت‌های گازهای مختلف (ایزوتوپ‌ها) است که از آن زمان جان سالم به در برده‌اند. 

گیوم آویس و برنارد مارتی، گاز زنون کشف‌شده در صخره‌های افریقای جنوبی و کوارتز (نوعی ماده معدنی) استرالیا را تحلیل کردند که قدمت آن در این مکان‌ها به ترتیب به 3.4 و 2.7 میلیارد سال پیش باز می‌گردد. این گاز به دانشمندان امکان مقایسه نسبت‌های ایزوتوپی کنونی زنون با نسبت‌های ایزوتوپی میلیاردها سال پیش را داد؛ بنابراین، تکنیک‌های تعیین قدمت با استفاده از این گاز باستانی امکان بررسی دوباره زمان آغاز شکل‌گیری زمین را فراهم کرد. به کمک این گاز محققان دریافتند برخورد عظیم شکل‌دهنده ماه حدود 60 میلیون سال زودتر از زمانی بوده که تصور می‌شد. 

جزئیات این مطالعه در نشست ژئوشیمی گلداشیمت در ساکرامانتوی کالیفرنیا ارائه شد.