1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
2265 | واحد خبر مركز | 1393/01/16 726 | چاپ

گشت‌زنی بر فراز سیاره داغ «زهره» با بالن رباتیک

یک بالن رباتیک بزرگ با پرواز بر فراز سیاره زهره (ناهید) برای بیش از یک سال، به دانشمندان دیدگاه بی‌سابقه‌ای را از این سیاره داغ ارائه خواهد داد.

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، طی یک سال گذشته، مهندسان شرکت‌های هوافضای نورثروپ گرومان و L'Garde روی یک مفهوم بدون سرنشین موسوم به «پلت‌فرم جوی با قابلیت‌مانور زهره» (VAMP) فعالیت داشته‌اند.

با استفاده از ترکیبی از پرواز نیرودهی شده و شناوری مجهول، فناوری جدید می‌تواند برای مدت‌های طولانی در آسمان بماند و طیفی از داده‌ها را در خصوص سیاره زهره و جو آن جمع‌آوری کند. سامانه VAMP یک سیستم هوایی بزرگ اما فوق‌العاده سبک و قابل‌شناورشدن است و وزن آن 450 کیلوگرم گزارش شده است.

در معماری ماموریت پیش‌بینی‌شده، VAMP با یک سامانه هوایی حامل به مدار زهره خواهد رفت، سپس در آنجا با هیدروژن یا گاز شناور دیگری، مستقر و باد می‌شود؛ این در حالیست که همچنان به فضاپیمای مادر متصل خواهد ماند. پس از آن، این فناوری از فضاپیمای مادر جدا شده و به سمت سیاره زهره به صورت مارپیچ پایین می‌آید و با فرودی مسطح و آرام، به جو آن وارد می‌شود.

بالن مزبور در آسمان زهره و در ارتفاع بین 55 تا 70 کیلومتر گشت‌زنی می‌کند، در حالی که از پروانه‌ها برای بالاماندن در طول روز و شناورشدن مجهول در ارتفاعات پایین‌تر پس از غروب بهره می‌برد. پنل‌های خورشیدی نیز پروانه‌های این سامانه را نیرودهی می‌کنند، در حالی که عملیات شبانه با باتری‌ها یا «مولد رادیوایزوتوپ چرخان پیشرفته» (ASRG) پشتیبانی می‌شود.

بادهای قوی زهره، بالن VAMP را هر شش روز یا بیشتر، یک بار در اطراف این سیاره حرکت خواهند داد؛ این سامانه می‌تواند سیاره زهره را برای بیش از یک سال و پیش از تحلیل رفتن تدریجی گاز شناور برای پایان‌دادن به ماموریتش، مطالعه کند.