آژانس فضایی آمریکا، ناسا، طرح هایی را برای بازگشت به ماه تا سال 2020 اعلام کرده است.
دکتر مایکل گریفین، مدیر ناسا، اعلام کرد که چهار فضانورد حداکثر تا سال 2020 در پروژه ای که 104 میلیارد دلار هزینه خواهد داشت توسط یک فضاپیمای جدید به ماه خواهند رفت.
ناسا در فاصله سال های 1968 و 1972 چندین فضاپیمای سرنشین دار به ماه اعزام کرد و در مجموع 12 فضانورد آن روی ماه قدم گذاشتند.
براساس طرح تازه چندین واحد به طور جداگانه به فضا پرتاب خواهد شد و سپس برای سفر به ماه به یکدیگر متصل می شوند.
برای کاستن از هزینه ها، در این ماموریت از تکنولوژی به کار گرفته شده در راکت هایی که قبلا در فضاپیمای شاتل به کار رفته استفاده خواهد شد.
دکتر گریفین گفت: "راکت جدید بسیار شبیه آپولو خواهد بود با این تفاوت که فن آوری آن روزآمد شده است. می توانید آن را آپولویی که به آن مواد نیروزا تزریق شده تصور کنید."
کپسولی که فضانوردان با آن به زمین بازخواهند گشت تا 10 بار قابل استفاده خواهد بود
رئیس ناسا کوشید برخی انتقادها دایر بر اینکه این طرح طی کردن راه رفته است را پاسخ گوید.
او با اشاره به اینکه ظاهر این فضاپیما تا حدود زیادی مشابه آپولو خواهد بود به شوخی گفت: "دلیلش این است که خواص فیزیکی ورود به جو اخیرا هیچ تغییری نکرده است."
ناسا ماموریت دارد آینده ای را که پرزیدنت بوش در ژانویه 2004 برای اکتشافات فضایی سرنشین دار ترسیم کرد پیاده کند.
براساس این بینش، انسان ابتدا به ماه باز خواهد گشت و سپس از آنجا گام بعدی برای ماموریت های سرنشین دار به مریخ برداشته خواهد شد.
شاتل فضایی در سال 2010 بازنشسته خواهد شد و انتظار می رود نسل بعدی فضاپیماها به نام "سی ای وی" (Crew Exploration Vehicle) تا سال 2012 آماده شود.
این فضاپیما شبیه آپولو خواهد بود اما سه بار بزرگتر است و هر بار می تواند چهار فضانورد را به ماه ببرد.
ناسا امکان ساخت یک پایگاه نیمه دائمی در ماه را نیز مد نظر دارد.
----
Bbc