1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
2168 | واحد خبر مركز | 1392/11/13 761 | چاپ

احتمال وجود سیاره شبه زمینی در مدار نزدیکترین همسایه خورشید

دانشمندان کانادایی مدعی شده‌اند که نزدیکترین همسایه خورشید ممکن است از یک جهان بسیار قابل سکونت دارای جزایر، دریاهای کم عمق و شیبهای ملایم برخوردار باشد.

به گزارش واحد خبر مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی نجومی به نقل از ایسنا، محققان دانشگاه مک‌مستر در اونتاریو با انجام یک بررسی عمیق در باره آنچه ممکن است سیارات را قابل سکونت کند، اظهار کرده‌اند که ستاره آلفا قنطورس B می‌تواند یک ستاره کامل برای میزبانی چنین سیاره‌ای باشد.

به گفته آنها، در حالی که بسیاری از دانشمندان بر این گمانند که بهترین مکانها برای بررسی حیات بیگانه می‌تواند سیارات اندازه زمین در مدار ستارگان شبیه خورشید باشد، روشهای کنونی برای برخورداری از قابلیت سکنی تنها چند معیار مانند اندازه سیاره و فاصله آن از ستاره میزبان را در نظر می‌گیرند که جستجو برای جهانهای صخره‌ای مانند زمین در مدارهای مشابه ما را محدود می‌کند.

محققان چند معیار دیگر مانند گرانش، سن و ساختار داخلی سیارات فرضی را برای بررسی امکانات یک سیاره فوق‌العاده قابل سکونت تحلیل کردند.

این بررسی‌ها نشان داده که برگزیده‌ترین مکان برای حیات می‌تواند جایی کمی بزرگتر از زمین در مدار یک ستاره نارنجی کمی کوچکتر از خورشید مانند آلفا قنطورس B باشد.

ستاره آلفا قنطورس B حدود شش میلیارد سال سن دارد، بدین معنی که حیات در یک سیاره فوق‌العاده قابل سکونت در مدار اطراف آن از حیات بسیار کاملتری نسبت به زمین برخوردار است.