مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
205
|
اخبار |
1384/06/20
1364
|
چاپ
سریعترین سرعت دوران یک جسم آسمانی در منظومه شمسی شناسایی شد ـ یک 20
ستارهشناسان موفق به شناسایی جسم آسمانی در منظومه شمسی شدهاند که سرعت دوران آن به دور خود، از سرعت دوران تمامی اجرام آسمانی دیگر که تاکنون در منظومه شمسی شناسایی شدهاند، بیشتر است.
به گزارش سایت اینترنتی "بیبیسی نیوز"، این جرم آسمانی با نام "2003 ای ال61" در منطقهای از منظومه شمسی به نام"کمربند کوییپر" واقع شده و هر 3.9 ساعت، یک بار به دور خود گردش میکند.
جرم آسمانی مذکور با ابعادی اندکی کمتر از سیاره پلوتو، به جای ظاهری گرد و کروی، مشابه یک توپ له شده بازی فوتبال آمریکایی (راگبی) است و به گفته "دیوید رابینوویتز" از دانشگاه "ییل" در آمریکا، سرعت چرخش وضعی آن حتی از سرعت چرخش سریعترین اجرام منظومه شمسی به میزان قابل توجهی بیشتر است.
دانشمندان عقیده دارند از آنجا که نیروی جاذبه درونی از همه جهتها سیارات را به داخل میکشد، این اجرام آسمانی به شکل کروی در میآیند، اما چنانچه سرعت دوران اجرام آسمانی از وضعیت طبیعی بالاتر رود، آنها از شکل کروی خارج شده و به شکل گویهای تخت درمیآیند.
با این وجود، جرم آسمانی "2003یی ال 61 "چنان سریع به دور خود میچرخد که ظاهر آن به شکلی کاملا منحصر به فرد و مشابه توپ له شده بازی راگبی درآمده است.
بررسیها نشان میدهد چگالی جرم آسمانی مذکور5.2 برابر یخ است و میزان بازتابش نور آن بسیار زیاد و تقریبا با برف برابری میکند.
به گفته محققان، سرعت غیرعادی چرخش وضعی جرم آسمانی "2003ای ال61 "احتمالا در پی اثر متقابل میان این جرم آسمانی و تنها قمر آن، بوجود آمده است.
-----
Irna.ir