مجله نشنال جغرافی این هفته با ارائه تصاویری زیبا از کهکشان راه شیری، کهکشان کوتوله، دهانه برخوردی میکی موس روی سیاره تیر و ستاره های معلق به معرفی بهترین تصاویر نجومی پرداخته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، تصویری از سوی رصدخانه نیوزیلند که خوشه ستاره ای جوان NGC 619 را نشان می دهد به نظر می رسد درون سجابی NGC 6188 معلق مانده است. این سحابی خود نیز دربرگیرنده هزاران ستاره رنگی است که در این تصویر مشاهده می شود.
سحابی NGC 6188 سحابی بزرگی است که حدود 4 هزار سال نوری از زمین فاصله دارد.
پرتاب موشک
فضاپیمای بدون سرنشین شفکس 2 از مرکز هوافضای آلمان از مرکز پرتاب موشب آندویا نروژ در روز 22 ژوئن بلند می شود. 10 دقیقه پس از آن موشک 13 متری به در غرب اسپتسبرگن در نروژ فرود آمد.
درحالی که فضاپیما شفکس باردیگر وارد اتمسفر شد دمای معادل 2500 درجه سانتیگراد داشت و 300 حسگر آن این اطلاعات را به زمین مخابره کردند.
منظره باشکوه
پدیده بصری شبیه رنگین کمان که از آن با عنوان درخشش روشنایی بالای ابرها در یک تصویر ماهواره ای که از فراز اقیانوس آرام در روز 20 ژوئن گرفته شده است.
این نوع درخششها معمولا به عنوان حلقه های رنگ هم محور در مقابل مه یا غبار ایجاد می شود، زمانی که قطرات آب داخل ابرها نور خورشید را پراکنده می کند.
واضحترین درخششها زمانی شکل می گیرد که یک نفر نگاه خود را از بالا به سمت ابرهای باریکی که بین 10 تا 30 میکرون عرض دارند پایین بیاورد.
کهکشان کوتوله
کهکشان کوتوله DDO 82 که تصویر آن توسط تلسکوپ فضایی هابل گرفته شده فاقد بازوهای فراگیر کهکشانهای مارپیچی چون کهکشان راه شیر ماه است و بیشتر شبیه ابری از بخار است. این کهکشان در منظومه فلکی دب اکبر مستقر شده که با زمین 13 میلیون سال نوری فاصله دارد.
DDO 82 یک کهکشان مگلانیک است که به دنبال ابر مگلانیک بزرگ نامگذاری شده است. این ابر یک کهکشان کوتوله است که دور راه شیری حرکت می کند.
دهانه میکی موس
شرکت دیزنی یک پارک تفریحات در سیاره تیر افتتاح نکرده است اما براساس گزارش ناسا دهانه برخوردی روی این سیاره که تصویر آن 3 ژوئن منتشر شده شبیه سر میکی موس است.
زیبایی گسترده
زیبایی کهکشان راه شیری که در آسمان کوئینزلند استرالیا به چشم می رسد.
راس بنینگ عکاس این تصویر اظهار داشت: این تصویر در حقیقت یک آزمایش بود اما من از نتیجه آن بسیار رضایت دارم.
کهکشان راه شیری از یک سر تا یک سر دیگه 120هزار سال نوری است.