1403/09/04 - 21 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/24
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1936 | واحد خبر مركز | 1391/01/22 915 | چاپ

تصاویری از اتصال موفقیت‌آمیز فضاپیمای باری به ایستگاه فضایی بین‌المللی

تصاویر شگفت انگیزی که از سوی یک فضانورد آمریکایی منتشر شده چگونگی آماده شدن یک فضاپیمای باری برای اتصال به ایستگاه فضایی بین‌المللی را در 386 کیلومتری بالای اقیانوس آرام نشان می‌دهد. 

به گزارش خبرگزاری مهر، این فضاپیمای باری که با نام "فضاپیمای ترابری خودکار" (Automated Transfer Vehicle Three) در 23 مارس ( 4 فروردین) از سوی سازمان فضایی اروپا به ایستگاه فضایی بین الملل پرتاب شد، مجهز به آخرین سیستم هدایت لیزر و صفحات خورشیدی است که آن را نسبت به انواع دیگر فضاپیماها متمایز کرده است.

در تصاویر ارائه شده از این فضا پیما، تصویر زمین به زیبایی به چشم می خورد.

این فضاپیما که از آن با عنوان ای تی وی 3 (ATV3) نیز یاد می شود، 13 تن از تجهیزات مورد نیاز ایستگاه فضایی را چون آب، اکسیژن، غذا، لباس و سوخت را به ایستگاه فضایی بین المللی می رساند.

در تصاویر و فیلم ارائه شده از انتقال این تجهیزات، فضاپیمای ترابری خودکار هنگام نزدیک شدن به ایستگاه فضایی بین المللی که صدها کیلومتر بالای اقیانوس آرام قرار دارد نورهای بیرونی خود را به نمایش می گذارد.

براساس گزارش دیلی میل، بیل پتیت که در ایستگاه فضایی مستقر است، این تصاویر را در اینترنت منتشر کرده و نوشته است که ای تی وی متصل شد و تجهیزات خوبی به همراه آورد.

تصویر ارائه شده از روز 28 مارس ( 9 فروردین) نشان می دهد که ای تی وی که " ادواردو آمالدی" نامگذاری شده به سادگی به ایستگاه فضای متصل شد. ادواردو آمالدی فیزیکدان ایتالیایی است که از بنیانگذاران سازمان تحقیقات فضایی اروپا بود.

اعضای ایستگاه فضایی بین المللی درحال خالی کردن تجهیزات و انتقال آنها به داخل ایستگاه فضایی و پرکردن آنها با زباله ها و ضایعات هستند.

روز 27 آگوست، ای تی وی از ایستگاه فضایی جدا می شود و با زباله های ایستگاه فضایی به زمین باز می گردد.

 ای تی وی 3 به آرامی در وضعیت اتصال به ایستگاه فضایی قرار می گیرد

زمانی که اعضای ایستگاه فضایی مخزن را خالی می کنند و تمام تابستان آن را با زباله های ایستگاه فضایی پر می کنند. این فضاپیما پس از این در جو زمین سوزانده می شود.

این فضاپیمای تک منظوره بازگشت کنترل شده ای به جو زمین خواهد داشت و در بالای اقیانوس آرام سوزانده شود. قرار است دو ای تی وی دیگر بدون سرنشین تنها برای انتقال بار از مرکز فضایی گویان در فرانسه نیز به فضا اعزام شود.

این فضاپیمای استوانه ای که 10 متر طول و  4 متر قطر دارد، با 23 تن بار پر می شود.