برگزیدگان ششمین دوره مسابقه سراسری نجوم در دو سطح مقدماتی و پیشرفته در قم تجلیل شدند.
مدیر مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی نجومی پیش از ظهر امروز در حاشیه مراسم تجلیل از برگزیدگان مسابقه سراسری نجوم که در مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی نجومی برگزار شد، با اشاره به ششمین دوره مسابقه سراسری نجوم اظهار کرد: این مسابقه در 82 مرکز سراسر کشور برگزار شد و شرکتکنندگان در دو سطح مقدماتی و پیشرفته این مسابقه با یکدیگر به رقابت پرداختند.
محمد صالح نجف با اشاره به اهمیت علم نجوم گفت: نجوم علمی فراگیر است و همه مردم علاقهمند هستند تا از علم نجوم بهرهمند شده و در زمینه فلک و پژوهشهای فلکی اطلاعات کسب کنند.
وی یادآور شد: با برگزاری مسابقات سراسری نجوم در صدد هستیم این علم را فراگیر کرده و استعدادها را به منظور کارهای تحقیقاتی و پرورش استعدادها شناسایی کنیم.
مدیر مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی نجومی با اشاره به المپیاد نجوم گفت: این المپیاد اختصاص به دانشآموزان دوم و سوم متوسطه دارد، ولی مسابقه سراسری نجوم را در سطح وسیع برگزار میکنیم تا افراد در صورت تمایل در هر شرایط سنی و تحصیلی بتوانند در این مسابقه شرکت کنند.
وی با بیان اینکه استقبال چشمگیری از مسابقه سراسری نجوم صورت گرفته است گفت: اکنون با توجه به نظرسنجیهای صورت گرفته برگزاری این مسابقه از اردیبهشت به آبان موکول شد تا افراد مختلف بتوانند با فراغت بیشتر در این مسابقات شرکت کنند.
نجف یادآور شد: نشستی با عنوان آفرینش در حاشیه این همایش با حضور حجتالاسلام احمد عابدی برگزار میشود.
وی با اشاره به طریقه برگزاری مسابقه سراسری نجوم گفت: سئوالات این مسابقه به مراکز استانها ارسال و سپس زیر نظر ناظران سئوالات و آزمون برگزار میشود.
مدیر مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی نجومی خاطر نشان کرد: متقاضیان با شرکت در این مسابقه مباحث علمی نجوم را در سطح وسیع میآموزند تا بتوانند در مکانهای مختلف از این مطالب استفاده کنند.
در ادامه نیز جناب حجت الاسلام والمسلمین رحمانی دبیر اجرایی مسابقات سراسری نجوم در افتتاحیه هفتمین دوره مسابقات سراسری نجوم گفت: مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی و نجوم در سال 1376 به منظور گسترش و ترویج علم نجوم در شهر قم شروع یه فعالیت نمود و تا کنون توانسته است خدمات ارزنده ای در زمینه آموزش تئوری و عملی به طلاب و روحانیون و دانشجویان و عموم علاقه مندان ارائه نماید.
وی در ادامه با اشاره فعالیت های این مرکز گفت: تهیه و انتشار سالانه کتاب، پیش بینی وضعیت هلال ماه، استخراج و انتشاراوقات شرعی ماه مبارک رمضان به افق مناطق مختلف دنیا و انتشار نرم افزار رایانه ای نجوم اسلامی از فعالیت های این مرکز است.
رحمانی در ادامه افزود: شبیه سازی تمامی خورشید و ماه گرفتگی ها در طول تاریخ و ارائه مقادیر دقیق نجومی، محاسبه اوضاع نجومی ماه با ارایه مقادیر دقیق و شبیه سازی ماه و خورشید وپیشگویی وضعیت هلال به صورت مستند از اقدامات این مرکز بوده است.
دبیر اجرایی مسابقات سراسری نجوم گقت: مسابقات سراسری نجوم، برنامه ای است که هر سال به مناسبت هفته جهانی نجوم در اردیبهشت ماه برگزار می شود.
وی در ادامه بیان کرد: اولین دوره این مسابقات در سال 1385 در مراکز نجومی 13 استان، دومین دوره آن در مراکز نجومی و آموزشی 23 استان کشور، سومین دوره آن در در 27 استان در سه سطح مقدماتی، عمومی و پیشرفته ، چهارمین دورره آن در 28 استان و پنجمین و ششمین دوره در 30 استان و در دو مقطع پیشرفته و مقدماتی با رشد 260 درصدی نسبت به اولین دوره اجرا گردید.
گفتنی است این مسابقات به همت مرکز مطالعات و پژوهش های فلکی و نجوم و با همکاری انجمن نجوم ایران، شبکه سراسری معارف، شبکه چهار سیما، ماهنامه اسمان شب و مجله نجوم برگزارشد.
در پایان این مراسم در سطح پیشرفته از بتول احمدی مسینه ، رضا محقق و رقیه شریف زاده و در سطح مقدماتی از سینا فرهادی ، مهسا ایوبی و محسن فراهانی به عنوان شش نفر برگزیده ویژه ششمین دوره مسابقات سراسری نجوم در دو سطح مقدماتی و پیشرفته تقدیر شد همچنین از تعدادی دیگری از افراد با اهدای لوح قدردانی شد.
وی خاطر نشان کرد: 10 نفر برگزیده در هر سطح مسابقه سراسری نجوم انتخاب شده و نفر اول تا سوم به عنوان نفرات برتر و هفت نفر به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند.
-------
گزارش تصویری را در اینجا ببینید