فضانوردانی که به مناطق دورافتاده فضا سفر خواهند کرد، با انواع مشکلات پزشکی مواجه می شوند از این رو آژانس فضایی اروپا از فناوری "واقعیت افزوده" برای کمک به فضانوردان استفاده خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، سیستم جدید واقعیت افزوده می تواند به فضانوردان کمک کند تا از یکدیگر مراقبت کنند، به این شکل فضانوردان می توانند با تاباندن برنامه ای گرافیکی بر روی بیمار به تشخیص بیماری پرداخته و حتی بر روی وی جراحی انجام دهند. از چنین فناوری حتی می توان برای جراحی از راه دور در کشورهای در حال توسعه استفاده کرد.
سیستم جراحی و تشخیص کمک پزشکی رایانه ای یا CAMDASS تنها با فراصوت کار می کند که امکان استفاده از آن در ایستگاه فضایی بین المللی وجود دارد. اما به گفته آژانس فضایی اروپا هدف اصلی استفاده از این سیستم برای اجرای فرایندهای پزشکی است که ممکن است فضانوردان در سفرهای طولانی فضایی به آنها نیازمند شوند.
کاربران CAMDASS باید عینکی مجهز به نمایشگری سه بعدی و دوربین فروسرخ را برای ردیابی امواج فراصوت به چشم بگذارند. نشانه هایی که بر روی بدن بیمار قرار گرفته مناطق مورد نظر بدن را آشکار می کند، سپس سیستم بیمار را تشخیص داده و تصویر مقابل دید کاربر را با ابعاد نمایشگر تنظیم می کند.
در این نمایشگر کاربر می تواند نشانه های معلقی را ببیند که با نشانه های ثبت شده بر روی بدن بیمار همخوانی دارند، تنظیم کردن این نشانه ها با یکدیگر به کاربر کمک می کند تا مکان کاوشگر فراصوت یا دیگر ابزارهای مورد نیاز را بر روی بدن بیمار را مشخص کند. تصاویر مرجع نیز آنچه کاربر باید درون بدن بیمار ببیند را نمایش می دهند.
بر اساس گزارش پاپ ساینس، آژانس فضایی اروپا این سیستم را با کمک دانشجویان پزشکی و پرستاری در دانشگاه "سنت پیر" در براسل مورد آزمایش قرار داده و مشاهده کرد دانشجویان می توانند با کمک این سیستم و بدون کسب هیچ کمک دیگری جراحی های مشکل فراصوتی را به خوبی انجام دهد.