1403/09/05 - 22 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/25
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1905 | واحد خبر مركز | 1390/10/26 674 | چاپ

فضاپیمای روسها سقوط کرد

فضاپیمای بدون سرنشین و 13 تنی فوبوس-گرانت روسها که در 9 نوامبر از پایگاه بیکنور به فضا پرتاب شده بود پس از مدتها سرگردانی در مدار زمین در اتمسفر زمین سوخته و بخشهایی از آن در میان اقیانوس سقوط کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مقامات روسی خبر سقوط این فضاپیما را در روز یکشنبه، 15 ژانویه 2012 و راس ساعت 17:45 به وقت گرینویچ اعلام کردند این فضاپیما طی ورودی خارج از کنترل به اتمسفر زمین در هزار و250 کیلومتری غرب شیلی در درون اقیانوس آرام سقوط کرد.

آژانس فضایی روسیه پیش بینی کرده بود که بر خلاف ابعاد بزرگی که این فضاپیما دارد، تنها تکه هایی کوچک از آن از اتمسفر سالم عبور خواهند کرد و آن تکه های سالم نیز اکنون در اعماق اقیانوس آرام قرار گرفته اند. به این شکل تهدید سوخت مسمومی که همواره مقامات و ساکنان مناطق مختلف را نگران می کرد اکنون و با سقوط در میان اقیانوس برطرف شده است.

فوبوس گرانت در تاریخ 9 نوامبر 2011 کمی بعد از پرتاب به فضا دچار نقص فنی ناشناخته ای شده و در مدار کوتاه زمین به دام افتاد. با وجود تلاشهای پی در پی روسها فضاپیما نتوانست تماس خود را با زمین برقرار سازد و در نهایت به زمین سقوط کرد.

سرنوشت بلند پروازانه ترین ماموریت آژانس فضایی روسیه

این فضاپیما یکی از جاه طلبانه ترین ماموریتهای آژانس فضایی روسیه طی 15 سال گذشته بود. هدف از این ماموریت ورود فضاپیما به قمر فوبوس مریخ و نمونه برداری از خاک و سنگهای آن بود. سپس باید فضاپیمای مریخنورد دوباره به سمت زمین باز می گشت تا 200 گرم نمونه جمع آوری شده آن مورد مطالعه محققان قرار گیرد. این پروژه همچنین شامل آزمایشهای بیولوژیکی در فضای میان سیاره ای بر روی میکروارگانیزمها نیز بود.

بر اساس گزارش پاردین، فوبوس-گرانت 163 میلیون دلاری از زمان پرتاب کاوشگر کاسینی آمریکا در سال 1997 تا کنون بزرگترین کاوشگر اعماق فضا روسها بود تا روسیه را دوباره به دوران طلایی اکتشافات فضایی اش بازگرداند اما در مقابل به جدیدترین شکستی تبدیل شد که روسیه در سال 2011 و 2012 در زمینه اکتشافات فضایی تجربه کرده است.