مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
190
|
اخبار |
1384/06/09
1298
|
چاپ
دانشمندان سراسر جهان برای بزرگترین کشف فضایی جهان دست به کار شدند
دانشمندان در آخرین بررسیهای خود اعلام کردند که به احتمال فراوان آثاری از حیات در شناخته شدهترین قمر سیاره مشتری وجود دارد.
به گزارش سرویس «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری شینهوا چین در تازهترین گزارش علمی خود نوشت: هنگامی که فضاپیمایی به منظور انجام تحقیقات علمی جدید درباره وجود آب و زندگی بر روی سیاره مریخ در 12 آگوست گذشته به فضا پرتاب شد، در همان زمان برخی از دانشمندان نیم نگاهی نیز به قمر «اروپا» به عنوان یکی از قمرهای سیاره مشتری داشتند و در همان حال امید داشتند که این قمر پوشیده از یخ استعداد بیشتری جهت داشتن نشانههای از امکان حیات نسبت به سیاره مریخ داشته باشد.
در همین خصوص سیمون کنبی موریس از اساتید برجسته دانشگاه کمبریج انگلیس اعلام کرد: تا آنجا که ما میدانیم شانسهای موجود جهت دریافت اطلاعاتی در خصوص امکان وجود حیات در اجرام و سیارههای فضایی به جز زمین بسیار بسیار ناچیز است با این حال امکان وجود چنین شانسهای بین سیارههای مریخ و یا قمر «اروپا»، بیشتر متوجه قمر «اروپا» است.
بر اساس این گزارش علمی از آن جا که قمر «اروپا» نسبت به سیاره مریخ و در مقایسه با زمین در فاصله دورتری قرار گرفته است، زمان بسیار بیشتری جهت این بررسیهای علمی باید صرف شود.
همچنین رابرت گینز از کالج پومونا در آمریکا گفت: قمر «اروپا» بسیار سرد است و از نظر امکان وجود حیات بر روی آن بسیار خشن به نظر میرسد و دانشمندان زیادی نیز وجود دارند که نسبت به امکان وجود چنین حیاتی ابراز تردید کردهاند.
با این حال وی افزود: اگر بگوییم که نشانههای از امکان حیات بر روی «اروپا» یافت شده است، این نکته بسیار هیجانانگیز خواهد بود و باید به این نکته توجه داشت که بسیاری از نکات غیر قابل باور گاها به واقعیت میپیوندند.
به گزارش ایسنا، قمر «اروپا» تقریبا به اندازه ماه بوده و با صخرههای عظیم یخ پوشیده شده است.از این رو دانشمندان نسبت به وجود اشکال گوناگون حیات در زیر و یا میان این تودههای عظیم یخی و یا حتی در اقیانوسهای قرار گرفته در زیر آنها ابراز تردید کردند.
بر اساس این گزارش بررسیهای علمی صورت گرفته از سوی دانشمندی به نام استنلی میلر در سال 1953 میلادی نشان داد که آب، برخی گازهای خاص و حتی حرارت که از اساسیترین موارد مربوط به حیات هستند در شرایط خاصی قابل ایجاد هستند.
بر اساس این تجربه تاریخی دانشمندان معتقدند که شاید بتوان از این تجربه در خصوص قمر «اروپا» نیز استفاده کرد.
از این رو است که اخیرا طرحهایی به منظور ارسال تجهیزات فضایی و استقرار آنها بر روی این قمر در آمریکا و «اروپا» مورد بررسی قرار گرفته است.
در همین خصوص یکی از ماموریتهای در دست اقدام ناسا (آژانس فضایی آمریکا ) طی سه سال آینده ارسال یک گردشگر فضایی به اطراف قمر «اروپا» است.
بر اساس مدارک موجود این گردشگر فضایی در اطراف قمر اروپا خواهد چرخید و با استفاده از پرتوهای راداری مخصوص به خود برای تخمین ضخامت لایههای یخی موجود بر روی آن و احتمالا اندازهگیری دقیق عمق اقیانوسهای زیر یخهای آن به عکسبرداریهای دقیق اقدام خواهد کرد.
این خبرگزاری در خاتمه افزود: طی هفته گذشته حدود 15 تن از دانشمندان برجسته جهان از داخل و خارج چین به بررسی دقیق فسیلها و سنگهای قدیمی در استان ژوزو چین پرداختند تا بدین ترتیب و با مقایسههای صورت گرفته بتوانند در خصوص ارائه حدسهایی درباره امکان وجود حیات بر روی قمر «اروپا» گامهای رو به جلو بردارند.
----
Isna.ir