1403/09/05 - 22 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/25
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1886 | واحد خبر مركز | 1390/10/02 973 | چاپ

وجود حیات میکروبی در سیاره سرخ

گروهی از دانشمندان آمریکایی با شناسایی باکتریهایی در تونلهای گدازه های آتشفشانی که شرایطی مشابه مریخ دارند بار دیگر فرضیه امکان حیات میکروبی در سیاره سرخ را مطرح کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان کالج زمین، اقیانوس و علوم جوی دانشگاه ایالتی اورگان در تحقیق جدیدی میکروارگانیسمهایی را در تونلهای گدازه های رشته کوههای کاسکید در اورگان شناسایی کردند.

در این منطقه، فقدان اکسیژن و دمای پایین، شرایط زیستی سختی را به وجود آورده است که این باکتریها را وادار کرده از آهن حاضر در کانی زبرجد به عنوان یک منبع انرژی استفاده کنند.

به دلیل اینکه این شرایط سخت و همچنین کانی زبرجد در سیاره سرخ نیز وجود دارد، دانشمندان فرضیه امکان وجود اشکال آلی از حیات فرازمینی را در مناطق مشابه بر روی مریخ مطرح کردند.

در شرایط آزمایشگاهی، در دمای محیط و با سطوح اکسیژن طبیعی، این باکتریها قند مصرف می کنند، اما زمانی که تمام مواد آلی موجود در محیط را مصرف می کنند و دما و سطوح اکسیژن کاهش می یابد، این میکروبها شروع به مصرف آهن درون زبرجد می کنند. زبرجد یک ماده سیلیکات رایج است که در سنگهای آتشفشانی زمین و مریخ یافت می شود.

میکروارگانیسمهایی که به ویژه در یک تونل گدازه در گودال "نیوبری" در ارتفاع هزار و 700 متری و در اطراف یخها بر روی سنگهایی در حدود 30 متری عمق تونل جمع آوری شدند، در یک محیط محتوی مقادیر بسیار پایین اکسیژن و دمای نزدیک به صفر درجه سانتیگراد زندگی می کنند.

این شرایط می تواند بسیار مشابه به شرایط حاضر در مریخ باشد. این محققان با هدف تائید این فرضیه، نمونه های یک شهاب سنگ را که منشای مریخی دارد بررسی و در این شهاب سنگ ردهایی را پیدا کردند که می توانند مصرف ماده توسط میکروارگانیسمها را نشان دهد. هرچند هیچ ماده آلی در این نمونه شهاب سنگ مریخی پیدا نکردند. این آثار همگی شبیه به آنهایی بودند که در گودال "نیوبری" مشاهده شدند.

براساس گزارش ساینس دیلی، هرچند این تحقیق دقیقاً مشخص نکرده است که چه چیزی بر روی مریخ کشف می شود، اما می تواند نشان دهد که باکتریها قادرند در شرایط مشابه شرایط مریخ زندگی کنند.