مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
188
|
اخبار |
1384/06/07
757
|
چاپ
صعود موفق مریخنورد «روح» از قله «هازبند» در مریخ ـ 07
مریخنورد «اسپیریت» (روح) هنوز هم پس از طی تقریبا 500 روز مریخی - البته اضافه بر زمان برنامهریزی شده - با قدرت تمام ماموریت خود را ادامه می دهد.
به گزارش سرویس «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، کاوشگر تحقیقاتی مریخ - روح - از قله «هازبند» بالا رفت و موفق شد نمایی فوق العاده را از دهانه «گاسو» تهیه کند.
در روبروی حوزه برخوردی، تودههای شنی فصلی موسوم به توفانهای شیطانی در حال فعالیت هستند.
برای دانشمندانی که در راستای این مأموریت در پاسادنای کلیفرنیا فعالیت میکنند این مرحله از کاوش بسیار شیرین بود .
جوی کریسپ - دانشمند برجسته آزمایشگاه JPL ناسا - می گوید: ما در زمان موفقیت بسیار هیجان زده بودیم و اگرچه این تقلایی برای دستیابی به قله بود اما تیم ما جدا تحریک شده بودند .
قله «هازبند» که به یادبود «ریک.هازبند» - فرمانده شاتل کلمبیا - نامگذاری شده، مرتفعترین مکان در میان تپههای کلمبیا مریخ است که 107 متر از سایت فرود کاوشگر فراتر است.
به گزارش ایسنا از پارساسکای، روح به کاوشهای خود در مناطق مریخی ادامه خواهد داد و طبق گفته های دانشمندان مرحله بعدی پیمایشی سطحی جهت یافتن مسیری مناسب برای بازگشت به پایین تپه است .
گفتنی است، دو کاوشگر مریخنورد ناسا به نامهای «روح» (SPIRIT) و «فرصت» (OPPORTUNITY) که به ترتیب در 14 دی و 5 بهمن ماه سال 82 بر خاک این سیاره سرخ فرود آمدند، ماموریت ابتدایی سه ماهه خود را در ماههای فروردین و اردیبهشت 83 با موفقیت به پایان رساندند.
دوام و عمر طولانی غیر منتظره این دو کاوشگر امکان بررسی و کار بر روی این سیاره را فراهم کرد به طوری که ماموریت سهماهه آنها پس از گذشت بیش از یک سال همچنان ادامه دارد.
مدیریت برنامههای اکتشافات مریخ ناسا را دکتر فیروز نادری، دانشمند برجسته ایرانی بر عهده داشت که چندی پیش به دلیل عملکرد موفق خود به مدیریت ماموریتهای منظومه شمسی ناسا ارتقا یافت.
وی، فروردین ماه 1379 در شرایطی این مسئولیت را پذیرفته بود که دو ماموریت مهم قبلی اعزام سفینه به مریخ ناسا با شکست مواجه شده بود.
علاوه بر دکتر نادری، متخصصان و پژوهشگران ایرانی دیگری نیز در بخشهای مختلف ناسا در طراحی، ساخت، پرتاب و هدایت این مریخنوردها نقش داشتهاند.
---
Isna.ir