تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا به دانشمندان در ناسا کمک کرده است تا جزئیات شگفت انگیزی را از زادگاه ستارگان در فاصله چند هزار سال نوری از زمین مشاهده کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، تصاویر خیره کننده سحابی "کارینا"، منطقه ای در بازوی "کارینا-کماندار" کهکشان راه شیری و زادگاه بسیاری از ستارگان توسط چشم پرتو ایکس تلسکوپ چاندار به ثبت رسیده است.
در این منطقه که در فاصله هفت هزار و 500 سال نوری از زمین قرار دارد تا کنون بیش از 14 هزار ستاره شناسایی شده اند. دانشمندان ناسا پس از تجزیه و تحلیل این تصاویر دریافتند آمار مرگ ستاره ها در این منطقه افزایش قابل توجهی داشته است.
در این تصاویر مشخص شد از تعداد منابع درخشان پرتو ایکس در خوشه ای شمالی به نام "ترومپلر 15" کاسته شده است، از این رو دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که تعدادی از ستاره های این خوشه طی انفجاری خود را نابود کرده اند.
بر اساس گزارش دیلی میل، ردیابی 6 ستاره نوترونی، جرمهای متراکمی که معمولا پس از انفجار ابرنواخترها به جا می مانند، به تعداد شواهد موجود از افزایش فعالیتهای ابرنواختری در سحابی کارینا می افزاید. رصدهای پیشین تنها یک ستاره نوترونی را در این سحابی ردیابی کرده بود.