1403/09/01 - 18 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/21
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
186 | اخبار | 1384/06/05 860 | چاپ

کشف سیاه چاله‌های نوزاد توسط فضاپیمای سوییفت ـ 05

دانشمندان ناسا با استفاده از ماهواره تحقیقاتی «سوییفت» سیاه‌چاله های تازه متولد شده‌ای را که تنها چندین ثانیه از به وجود آمدن آنها می گذشت، کشف کردند.

به گزارش سرویس «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این سیاه‌چاله‌ها از انفجار یک ستاره بسیار بزرگ ایجاد شده است.

انفجار اولیه ستاره موجب از بین رفتن آن و به وجود آمدن سیاه چاله‌هایی شد که انرژی لازم برای انفجار دوباره را داشتند و در چند دقیقه 12 انفجار چند جانبه را ایجاد کردند.

به گفته پرفسور دیوید باروس، این ستاره دو، سه یا چهار بار در دقایق اولیه منفجر شد. در این انفجارها ابتدا انفجار اشعه گاما رخ می دهد و بعد از آن انفجار اشعه ایکس صورت می پذیرد. انفجار اولیه 17 ثانیه طول کشید که در ساعات اولیه صبح در صورت فلکی لئو اتفاق افتاد. حدود 500 ثانیه بعد سفینه سوفیت نقطه‌ای نورانی را که حدود 100 برابر روشن تر از بقیه قسمت های نورانی بود در اشعه ایکس مشاهده کرد. نمایش انفجار این ستاره با آنچه که قبلا در مورد مرگ ستاره ها تصور می شد، متفاوت است.

به گفته دانشمندان این سیاه چاله‌ها اجرام را به داخل خود می کشند و با مصرف آنها انرژی زیادی آزاد می کنند در حالی که بعضی دیگر این اجرام را با سرعت زیاد به بیرون پرتاب می کنند.

انفجار اشعه گاما از قوی ترین انفجارهاست که پیامد انفجار بزرگ ستاره‌هایی موسوم به «هیپرنوا» است که بزرگتر از «سوپرنوا» هستند. ماهواره Swift که در نوامبر 2004 به فضا پرتاب شد، یکی از ماموریت‌های تحقیقاتی ناساست که با همکاری آژانس فضایی ایتالیا و انجمن تحقیقات نجوم و فیزیک ذرات انگلستان در حال انجام است.
-----
Isna.ir