1403/09/05 - 22 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/25
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1793 | واحد خبر مركز | 1390/02/18 719 | چاپ

ارسال كاوشگر به مريخ و دنباله‌دارها يا قايقي به درياي تيتان؟

ناسا اعلام كرده كه اين هفته از بين سه پروژه فضايي ارائه شده به اين سازمان يكي را به عنوان برنده انتخاب خواهد كرد.

پروژه اول روي ميز ناسا، ايستگاه نظارت ژئوفيزيكي مريخ (GEMS) است كه به بررسي ساختار دروني اين سياره خواهد پرداخت. اين ايستگاه به همراه خود سه ابزار اصلي را حمل كرده كه به اندازه‌گيري لرزش‌ها، مريخ‌لرزه‌ها و جريان حرارتي ژئوترمال خواهند پرداخت.

ناسا اعلام كرده كه اين ماموريت مي‌تواند اطلاعات جديدي در مورد شكل‌گيري سيارات صخره‌اي در اختيار آنها قرار دهد.

 

 

به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، از ميان سه پروژه كاوشگر جديد مريخ، جست‌وجوگر دنباله‌دار و كشتي فضايي قمري، برنده نهايي تحت پوشش هزينه 425 ميليون دلاري بدون احتساب هزينه پرتاب قرار خواهد گرفت.

پروژه بعدي يك جست‌وجوگر دنباله‌دار است كه براي مدت كوتاه و در طي چند بار بر روي دنباله‌دارها فرود آمده و به مشاهده تغييرات آنها در تعامل با خورشيد مي‌پردازد.

پژوهش‌هاي پيشين به بازديد از دنباله‌دارها پرداخته، توپ‌هاي مخرب به آنها زده و از آنها عكس مي‌گرفتند، اما اين پروژه به بررسي تكامل طبيعي دنباله‌دارها مي‌پردازد.

و در صف آخر نيز كاوشگر دريايي تيتان (TiME) قرار دارد كه بر روي يكي از درياهاي عظيم اين قمر زحل شناور خواهد شد.

اين كاوشگر در صورت تاييد، دومين جست‌وجوگر فرود آمده بر روي تيتان پس از هويگنس خواهد بود اما اولين ماموريت اكتشافي براي بررسي يك نمونه آب فرازميني محسوب مي‌شود.

اين كاوشگر به بررسي درياهاي متان و اتان قمر تيتان پرداخته و در آن در مورد موجودات احتمالي تغذيه كننده متان تحقيق خواهد كرد.

اين پروژه همچنين مي‌تواند به پژوهشگران در مورد وجود يك محيط داخلي خيس كه اخيرا داده‌هاي فضاپيماي كاسيني در مورد آن حدسهايي مي‌زنند، كمك كند.

به گفته ناسا تمام اين ماموريت‌ها ارائه‌دهنده راندمان بالا با هزينه‌هاي پايين هستند.

در كنار اين ماموريت‌ها، سازمان فضايي ناسا همچنين بايد ميان سه پروژه فناوري نمايشي كه به منظور جست‌وجو در مورد دنباله‌دارهاي بيشتر، سيارك‌هاي فضاي دور و اجسام نزديك زمين طراحي شده‌اند، انتخاب كند.

NEOCam يك تلسكوپ فضايي است كه در نقطه لاگرانژ مستقر شده و از آنجا به نظارت اجسام كوچك كه از مدار زمين عبور مي‌كنند خواهد پرداخت.

كاوشگر ماده اوليه (PriME) به مطالعه تركيبات دنباله‌دارها و بررسي نقش آنها در انتقال آب و ساير تركيبات به زمين خواهد پرداخت.

اينها ماموريت‌هاي كوچكتري هستند كه هنوز در مرحله برنامه‌ريزي مي باشند در حالي كه طرح‌هاي كاوشگر‌ها در حال حاضر در مراحل نسبتا پيشرفته‌تري قرار دارند.

هر كدام از اين طرح‌هاي كاوشگر براي ساخت طرح مقدماتي خود و آزمايش آن سه ميليون دلار دريافت كرده و ناسا مجددا آنها را در سال 2012 مورد بازبيني قرار داده و يكي را براي پرتاب انتخاب خواهد كرد.