1403/09/05 - 22 جمادى الاولى 1446 - 2024/11/25
العربیة فارسی

Astronomical Research Center (A.R.C.)

مرکز مطالعات و پژوهشهای فلکی - نجومی
1748 | واحد خبر مركز | 1389/11/11 996 | چاپ

ستاره ای در حال فرار با سرعت 87 هزار کیلومتر

تلسکوپ WISE سازمان ناسا از گلوله درخشانی به نام زتا-مارافسای در فاصله 458 سال نوری از زمین در صورت فلکی مار افسای در حالی تصویر جدیدی به ثبت رسانده که این ستاره با سرعتی برابر 87 هزار کیلومتر بر ساعت در حال فرار است.

به گزارش خبرگزاری مهر، این ستاره جرمی 20 برابر جرم خورشید زمین دارد اما این ویژگی، چیزی نیست که برای اخترشناسان جالب توجه باشد، بله اختر شناسان به خاطر فراری بودن این ستاره به آن علاقه دارند. این ستاره فراری یکی از پرسرعت ترین فراری های جهان است زیرا با سرعتی برابر 87 هزار کیلومتر بر ساعت یا 24 کیلومتر بر ثانیه در حرکت است.

گاه پیش می آید که ستاره ها از میان کهکشان راه شیری به بیرون شلیک شوند و همیشه قرار نیست در اطراف این کهکشان پرسه بزنند. احتمال می رود زتا-مارافسای در گذشته از یک ستاره همنشین برخوردار بوده که اکنون به پایان رسیده و منفجر شده است.

بر این اساس پس از انفجار ستاره همنشین، زتا-مار افسای مانند وزنه مسابقات پرتاب وزنه در المپیک، در لحظه انفجار از بند جاذبه ستاره همسایه خود رها شده و در همان لحظه حرکت مداری ستاره آن را با سرعتی بالا به میان فضا شلیک کرده است.

 با کمک قدرت بالای چشمهای فروسرخ تلسکوپ WISE تاثیرات جانبی شلیک شدن این ستاره در میان غبارها و گازهای کیهانی قابل رصد شده است. قوسی سرخ رنگی که در اطراف ستاره دیده می شود تحت تاثیر برخورد امواج انفجار با بادهای شدید ستاره ای از جانب زتا-مارافسای که منجر به ایجاد حرارت شدید شده، به وجود آمده است.

بر اساس گزارش دیسکاوری، با توجه به هاله سرخ رنگ به خوبی می توان مسیری که ستاره در حال حرکت به آن سو است را تشخیص داد و با توجه به سرعتی که این ستاره در حال فرار است، در صورتی که تمدن بیگانه ای در مسیر حرکتش قرار گرفته باشد به طور حتم دچار دردسر خواهد شد زیرا این گلوله کیهانی به این زودی ها از سرعتش نخواهد کاست.

خوب بود